Naj bo kulturni prostor po meri Izolanov

Na nedavni sklep izolskega občinskega sveta o novem projektnem natečaju za kulturni dom se je odzvala tudi Civilna iniciativa - gibanje za Izolo. Pravi, da si ne želijo, da bi bil izolski kulturni prostor odraz potreb ožje skupine kulturnih menedžerjev.

Na nedavni sklep izolskega občinskega sveta o novem projektnem 
natečaju za kulturni dom se je odzvala tudi Civilna iniciativa - 
gibanje za  Izolo. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Na nedavni sklep izolskega občinskega sveta o novem projektnem natečaju za kulturni dom se je odzvala tudi Civilna iniciativa - gibanje za Izolo. Foto: Zdravko Primožič/FPA

IZOLA > Civilna iniciativa - gibanje za Izolo je že pred zadnjo sejo opozorilo Občino Izola in svetnike, da skuša občina skozi mala vrata sprejeti Občinski podrobni prostorski načrt in s tem zaobiti jasno izraženo referendumsko voljo. “Zahtevali bomo revizijo zakonitosti in smotrnosti takega razpisa,” so zapisali pri Civilni iniciativi Izola.

Opozarjajo, da so akterji projekta Istrskega kulturnega centra Izola in propadlega projekta Evropske prestolnice kulture Piran 2025 isti. “Farso okoli projekta EPK so prvi spoznali občinski svetniki v Piranu, njihovi izolski kolegi pa žal tega ne zmorejo, tako da se farsa z Istrskim kulturnim centrom nadaljuje. Ne pristajamo na diktate pod krinko kulture tistih, ki bi po svojem videnju sprememb in predvolilnih obljub radi operirali s skoraj 17 milijoni evrov in to v času, ko se soočamo z eksistenčnimi težavami občank in občanov ter podjetnikov,” so odločni v CI Izola.

“Ne želimo si, da bi naš kulturni prostor bil odraz potreb ožje skupine kulturnih menedžerjev, ki so v Strategiji kulture izrazili svoje misli. Želimo si, da bi naš kulturni prostor bil po meri Izolanov in ne fantomskih obiskovalcev od vsepovsod. Da bi ga vodili strokovni ter srčni ljudje, kulturniki, ki bi znali v osnovi razumeti potrebo po manj subjektivni ter bolj dodelani skupni strategiji za naš kulturni center,” so še zapisali in se vprašali, ali občinski svetniki in župan res odgovorno, vestno in premišljeno ravnajo z javnimi financami, kot so to zavezani do volilcev in občanov.


Najbolj brano