Še druga zaporedna sežanska ničla

Po porazu na gostovanju v Kopru je sežanski Tabor danes na premiernem obračunu nove sezone pred domačimi gledalci moral priznati premoč ljubljanski Olimpiji, ki je izkoristila kadrovsko sušo v domačem taboru. Za piko na i pa je Kraševce ob živce spravljal še glavni sodnik David Šmajc.

Pisana kraška nogometna zasedba je bila tudi v drugi prvenstveni 
tekmi sezone za gol prekratka. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Pisana kraška nogometna zasedba je bila tudi v drugi prvenstveni tekmi sezone za gol prekratka. Foto: Zdravko Primožič/FPA

SEŽANA > Na vročem Krasu je bila v zadnjem tednu razumljivo v ospredju vojna z ognjenimi zublji. Ob prvem letošnjem gostovanju Olimpije so na tribunah v smislu glasnosti prevladovali gostujoči privrženci, ki so v teh dneh osredotočeni na številne zaplete v klubskih pisarnah ter četrtkov lov na dva zadetka zaostanka proti romunskemu Sepsiju za podaljšanje evropske sezone. Obračun klubov, ki med letošnjimi prvoligaši za zdaj uživata nič kaj laskav status najbolj kaotičnih, je pričakovano prinesel kar nekaj novih obrazov v obeh začetnih enajstericah. Levo stran povsem zdesetkane domače obrambe sta zasedla novinca Lan Štravs in Elvis Letaj, njun trener Dušan Kosić pa je od vezistov zahteval enostavne kombinacije in podaje “iz prve”, kar pa je šlo bistveno bolje od nog gostom, ki so pričakovano narekovali ritem igre.

Najbolj domiselna ljubljanska posameznika Almedin Ziljkić in Mustafa Nukić sta že v prve četrt ure nekajkrat resno testirala zbranost domačih defenzivcev, v 19. minuti pa sta z enostavno dvojno podajo izigrala obrambo Tabora, tako da je bil Jan Koprivec v dvoboju ena na ena z Ziljkićem praktično nemočen. Dobrih pet minut kasneje je pravo avtocesto na desnem krilu izkoristil prodorni Pedro Lopes, a je bomba iz njegovih nog zletela prek Koprivčevih vrat. Domači privrženci so ves prvi polčas zaman čakali na resnejšo akcijo rdeče-črnih, ki so ob preveč statični igre vezistov večinoma poskušali z globinskimi podajami na napadalni dvojec Miloš Savić-Stevan Nikolić, na drugi strani pa je Koprivec ob nevarnem strelu Nukića v 43. minuti poskrbel, da se je Tabor na glavni odmor odpravil le z golom zaostanka.

CB24 Tabor Sežana : Olimpija 0:1 (0:1)

Stadion Rajko Štolfa, gledalcev 500 sodnik: Šmajc (Kranj) 5; Strelec: 0:1 Ziljkić (19)

CB24 Tabor Sežana: Koprivec 7,5, Kouao 6, Štravs 5,5 (od 79. Seliškar 6), Ovsenek 6, Letaj 5 (od 65. Iscaye 6), Kljun 5,5 (od 79. Gomes 6), Korošec 5,5, Ad. Zeljković 6 (od 65. Čakš 5,5), Tolić 6, Nikolić 5,5, Savić 5 (od 55. Khali 6). Trener: Dušan Kosić.

Olimpija Ljubljana: Vidovšek 6, Krefl 6, Crnomarković 6,5, Ratnik 6 (od 76. Estrada 6), Lasickas 6,5, Doffo 6 (od 83. Pilj 5,5), Kvesić 6, Sešlar 6,5, Ziljkić 7,5 (od 59. Elšnik 6,5), Lopes 6 (od 83. Aldair 6), Nukić 6 (od 76. Prtajin 6). Trener: Alberto Riera.

Rumeni kartoni: Štravs, Nikolić; Crnomarković.

Uvodne minute nadaljevanja je s svojim šovom popestril sodnik David Šmajc, ki je izbijanje žoge Lana Štravsa pred Nukićem ocenil kot prekršek za najstrožjo kazen. Izkušeni ljubljanski napadalec je ob odlični reakciji Koprivca darilo zapravil in Sežancem podaljšal upanje na prvo točko v sezoni. Po uri igre je prvo pravo priložnost za Tabor zapravil nogometni javnosti povsem neznani 24-letni francoski rezervist Nabil Khali, kar je bila napoved zanimivejše končnice, v kateri se je nekajkrat zaiskrilo v obeh kazenskih prostorih. Neprepričljivi Šmajc je še naprej paral živce Kraševcem, ki so sicer zmogli dovolj moči za zaključni pritisk, a je nevaren volej Zacharieja Iscayea v 92. minuti ukrotil Matevž Vidovšek. Na drugi strani je zadnji nevaren strel gostov s pomočjo vratnice zaustavil Koprivec. Po vsem videnem so se zmaji domov vrnili z drugo zmago v sezoni, Sežanci pa ostajajo na ničli.

Vodi Olimpija

V 2. krogu prve SNL so igrali - Maribor : Gorica 3:2 (2:1), Radomlje : Celje 1:1 (0:0), Bravo : Koper 1:0 (1:0), Tabor : Olimpija 0:1 (0:1), Mura : Domžale (sinoči). Vrstni red: Olimpija 6, Radomlje 4, Gorica, Bravo, Koper, Maribor po 3, Celje 2, Domžale (-1) 1, Tabor, Mura (-1) brez točke.


Najbolj brano