“Težke” noge ob koncu napornega dne? Poskrbite zanje!

Vsakodnevno hitenje, opravki, dolgotrajno stanje ali hoja, sploh v toplejših dneh, prinesejo s seboj otekle noge, boleče mišice in sklepe. Po intenzivnejši vadbi pa se je tudi že vsak izmed nas kdaj srečal z neprijetnim “muskelfibrom”. Kaj lahko storite?

Dejstvo je, da aktiven način življenja pozitivno vpliva tako na fizično kot psihično počutje. A kdaj ta prinese tudi neprijetno bolečino, poznano kot zapoznelo mišično bolečino oz. Delayed Onset Muscle Soreness – DOMS, pogovorno “muskelfiber”. Pojavi se nekaj ur oz. lahko dan ali dva po vadbi (tudi na primer po hoji v hribe, teku …) in je posledica mikropoškodb mišičnih vlaken. Boleče in »težke« noge pa so pogosto preprosto posledica napornega dne, ko ste bili več na nogah ali hiteli po različnih opravkih.

Kako si lahko pomagate?

Športni navdušenci prilagodite vadbo svoji trenutni pripravljenosti in pred vadbo poskrbite za ogrevanje mišice, po njej pa tudi za razteg. Vsi pa si lahko ob bolečinah v mišicah pomagate z masažo razbolelega tkiva, ki pospeši pretok krvi v mišice. Ta bo še učinkovitejša, če boste uporabili hladilni gel Abena Activ gel.

Poskrbite za utrujene mišice z Abena Activ gelom

Abena Activ gel zaradi kombinacije vsebnosti vode in eteričnih olj, kot so poprova meta, evkaliptus in mentol, najprej poskrbi za občutek hlajenja, ki nato preide v blago segrevanje zaradi izboljšane prekrvavitve tkiv. Prav slednja pa je ključna za hitrejšo odpravo bolečin in omilitev ali preprečitev “muskelfibra”.

Ker ga nanesemo in nežno vmasiramo neposredno na boleče predele, deluje hitro in učinkovito. Uporabljate ga lahko pred, med ali po aktivnosti oz. koncu napornega dne. Obenem deluje kot regulator vlažnosti kože in preprečuje njeno izsušitev, a kože ne masti.

Poskrbite za prekrvavitev mišic in omilite neprijetne bolečine z Abena Activ gelom. Ne dovolite, da bi vam “težke” noge ob koncu napornega dne odvzele občutek zadovoljstva nad opravljenim delom in doseženimi cilji.

Brez “težkih” nog naokrog z Abena Activ gelom! Priskrbite si učinkovitega partnerja za vaš vsakdan – zdaj po 20 %* ugodnejši ceni. Ob nakupu na www.abena-helpi.si vtipkajte kodo za popust: AKTIVNI20.
Klik za nakup
*Popust velja do razprodaje zalog.

Najbolj brano