Prvi strelec Tabora Stančič v Romunijo

Eden najboljših strelcev prve slovenske nogometne lige minule sezone, 30-letni napadalec Dino Stančič, je dobil novega delodajalca. Podpisal je enoletno pogodbo, z možnostjo podaljšanja, z romunskim drugoligašem Miercurea Ciuc, ki si letos želi napredovanja med romunsko elito. V minuli sezoni je bil sedmi med 20 klubi druge romunske lige.

Dino Stančič je podpisal enoletno pogodbo, z možnostjo podaljšanja, z   romunskim drugoligašem  Miercurea Ciuc. Foto: Nik Orel
Dino Stančič je podpisal enoletno pogodbo, z možnostjo podaljšanja, z romunskim drugoligašem Miercurea Ciuc. Foto: Nik Orel

SEŽANA > Za bivšim napadalcem Tabora Dinom Stančičem je najboljša prvoligaška sezona doslej, v kateri je za rdeče-črne dosegel 13 zadetkov - deset v rednem delu prve SNL in še tri v kvalifikacijah za obstanek v ligi proti kranjskemu Triglavu. Na lestvici prvoligaških strelcev je sicer zabeleženih deset zadetkov, s tem pa je skupaj še z dvema nogometašema Kopra na četrtem mestu te lestvice. Če bi mu šteli vseh 13 zadetkov, bi bil na drugem mestu izenačen s Koprčanom Maksom Barišićem.

Stančič se bo novim soigralcem pridružil na pripravah v turškem Bodrumu. Klub sicer obvladuje madžarski kapital, tudi večina pokroviteljev prihaja z Madžarske, sedež ima v istoimenskem mestu Merciucea Ciuc v vzhodni Transilvaniji, kjer prevladuje madžarska manjšina.

V klubu bo našel starega znanca, saj je pred dnevi pogodbo podpisal njegov soigralec iz Tabora Klemen Nemanič. Stančič je imel med drugim ponudbe tudi Združenih arabskih emiratov, Indije in Armenije, v Sloveniji pa se je dogovarjal z Radomljami in Koprom, a je bila v ospredju selitev v tujino.


Najbolj brano