Sredina polna luna v kozorogu

Dober vikend in tudi teden se obeta, ko vas bo podpirala rast Lune v vsem, kar boste počeli. Zanimive zvezdne podpore vas bodo vodile v živahno komunikacijo ter sodelovanje ter željo po dogodivščinah v vseh pogledih.

Bolj kot strast bo prisotno veselje, ki vas bo dobro povezalo v vseh odnosih. Uživajte dobro poletne dni in izkoristite tudi sredino polno Luno za praznovanje svojih temeljev in sodelovanja z domačimi.

Sobota / 9. julij

Zanimiva sobota z Luno v škorpijonu, ko se vam bo zdelo, da morate vse razložiti in se o vsem na polno pogovoriti, pa bi bilo bolje, da govorite samo pomembne stvari. Razmišljajte konstruktivno in si beležite ideje, ki jih boste dobivali. Odlično vam bo šlo tudi meditiranje ter seveda neobvezno druženje s prijatelji. Pazite pa, da danes ne boste darežljivi z obljubami, saj jih nikakor ne boste zmogli izpolniti. V vrtnarstvu je čas za listnato zelenjavo (solato, špinačo … ) in vse rastline, pri katerih se oblikujejo plodovi v območju listov. To so večinoma kapusnice, tudi cvetača in koleraba, listnati peteršilj in druga listnata zelišča, radič, endivja, motovilec. Najmočnejši vpliv boste čutili dvojčki, raki, levi, device in škorpijoni.

Nedelja / 10. julij

Dinamična noč je verjetno za vami, ko so vas zvezde na polno podpirale ali motile v dobrem spancu. Luna že dopoldne preide v strelca in vas podpre za dobro druženje. Cel dan boste odprti za dobre preobrate in lahko da se bodo zgodile stvari, ki vas bodo globlje osrečile in vam spremenile način življenja. Zato se ne skrivajte pred usodo in življenjem, sodelujte v vsem. V vrtnarstvu je čas za vse rastline, kjer je pomemben plod, tako da negujte paradižnik, papriko in ostalo domačo zelenjavo - plodovnice, ki vam bodo bogato povrnile. Najmočnejši vpliv boste čutili biki, raki, levi in vodnarji.

Ponedeljek / 11. julij

Z Luno v strelcu je odličen dan za sprostitev, potovanja in dogodivščine življenja. Že ponoči so se vam morda porajale zanimive ideje, ki so vas prebujale, a na dober način. Lahko pa tudi, da boste želeli preveč in boste na koncu dneva utrujeni tudi od neizpolnjenih želja ter hrepenenj. V vrtnarstvu je še čas za presajanje, sajenje in saditev, saj Luna še raste vse do srede, ko doseže svojo maksimalno polnost. Še posebej se posvetite plodovnicam, saj vas Luna v strelcu - elementu ognja v tem še posebej podpira. Najmočnejši vpliv boste čutili ovni, biki, dvojčki, raki, tehtnice in strelci.

Torek / 12. julij

Dopoldne je Luna še v znamenju strelca in ob 11. uri preide v kozoroga. To pomeni, da se velja v vrtnarstvu do 9. ure še ukvarjati s plodovnicami in šele od 11. ure dalje z rastlinami, kjer so pomembne korenine. Če boste odstranjevali plevel, je bolje, da to naredite do 11. ure, kasneje boste spodbujali rast korenin tudi pri plevelih. Med 12. in 14. uro je tako danes kot do konca tedna smiselno pobirati zelišča, saj čas okoli polne Lune in okoli poldneva najbolj napolni zgornje dele (vršičke) z močno vsebnostjo eteričnih in drugih zdravilnih sestavin. Tudi na drugih področjih se vam bo okrepil delovni elan, da boste vse z lahkoto in jasno usmeritvijo realizirali. Dober dan je tudi za obiske starejših. Najmočnejši vpliv boste čutili ovni, biki, raki, kozorogi, vodnarji in ribe.

Sreda / 13. julij

Odličen dan za vzpostavitev dobrih temeljev v partnerstvu, pa tudi v prijateljskih vezah. Luna je v kozorogu in danes zvečer doseže svojo polno stanje - ščip ob 20.38. Zato je odličen dan za opuščanje starih bremen, pospravljanje doma in pisarne ter nego zadovoljstva v vseh pogledih. V vrtnarstvu je še do večera čas za nego, presajanje, saditev in sejanje gomoljnic, pa tudi za pobiranje zelišč, še posebej v času močne sončne osvetlitve. Posvetite se dnevu in se izogibajte večjim debatam, sestankom in dogovarjanjem, saj ne boste dosegli smiselnega dialoga. Najmočnejši vpliv boste čutili biki, dvojčki, raki, tehtnice, kozorogi in vodnarji.

Četrtek / 14. julij

Že dopoldne, malo čez 10. uro, preide Luna v vodnarja in vas podpre pri bolj svobodomiselnih idejah in aktivnostih. Odprti boste za živahno komunikacijo, genialne ideje in številne dobre novosti lahko vstopijo v vaše življenje. Pravi dan za navdih je. Vas pa zvezde podpirajo tudi v romantično smer, a tam lahko naletite na razočaranja, še posebej, če ste imeli glede določenih oseb, simpatij ali partnerja iluzije, ki se lahko hitro razkrijejo. Večer bo dober, spravljiv in zadovoljni boste, če ste se odzivali na dobre vibracije dneva. V vrtnarstvu je odličen dan za cvetnice, čeprav bolj za nego kot kar koli drugega, saj dan po polni Luni ni najboljši za presajanja. Najmočnejši vpliv boste čutili biki, dvojčki, raki, device, tehtnice in vodnarji.

Petek / 15. julij

Sproščen petek z Luno v vodnarju se obeta. Ne bo preveč zvezdnih vplivov, tako da se boste lahko bolj individualno odločali za vse možne načrte in okušali svojo svobodo na pravi način. V vrtnarstvu je čas za pobiranje plodov ter nego in prezračevanje zemlje, trate, pa tudi za nego in gnojenje cvetnic, ki vam bodo to povrnile z mnogobarvnostjo ter bujnim cvetenjem. Najmočnejši vpliv boste čutili biki, raki, levi in vodnarji.


Najbolj brano