Pri sv. Ivanu množično srečanje večno mladih starodobnikov

V soboto so travnik pred znamenito cerkvijo sv. Ivana nad arheološkim najdiščem Divje babe napolnili lastniki okrog 80 starodobnih vozil. Ne navdušenja ne nostalgije ni manjkalo.

Predelani ali v nekdanji podobi - vsi  večni mladeniči so budili 
nostalgijo. Foto: Saša Dragoš
Predelani ali v nekdanji podobi - vsi večni mladeniči so budili nostalgijo. Foto: Saša Dragoš

ŠEBRELJE > V Šebreljah, pod znamenito cerkvijo sv. Ivana in nad arheološkim najdiščem Divje babe, so se v soboto srečali lastniki starodobnikov. Na povabilo gostinca Marija Mlakarja se jih je odzvalo okrog 80.

Prevladovali so legendarni fički, le malo manj je bilo hroščev, pa spačkov in dijan ... Vsi, sicer organizirani po ločenih klubih, so si soboto vzeli čas za druženje in bilo je kaj videti in slišati.

Starosta - 63. letni fičko oziroma še fiat 600 - ni imel prav nobenih težav, ko so se odpravili na panoramsko vožnjo po imenitni šebreljski planoti. Pravzaprav so se kot večno mladi izkazali vsi starodobniki, z avtomobili iz davnih, drugačnih časov pa tudi njihovi lastniki.

Avtomobili so seveda večinoma v rokah lastnikov, ki so mlajši kot jekleni konjički. Zato pa so si jih z največ nostalgije ogledovali ljudje iz časov “še pomnite tovariši”.

Mladim lastnikom so priznavali, da lepo negujejo konjičke njihove nostalgije. Nekateri jih ohranjajo v prvotni, drugi v precej predelani podobi. Vsak lastnik pa je o svojem večno mladem avtu znal povedati obilo zanimivega. Nemara še največ policisti, ki v svojem klubu negujejo vozila nekdanje milice.


Najbolj brano