Mladim Izolankam mednarodna zmaga

Zadnji konec tedna v juniju je v Mouginsu na Azurni obali potekal Mougins kid's Alison memorial, ki je na odbojkarska igrišča privabil 32 ženskih in 16 moških ekip otrok, starih od 10 do 13 let, iz Italije, Francije, Monaka, Švice in Slovenije.

Obetavne izolske odbojkarice so si poletne počitnice polepšale z 
mednarodno zmago.
Obetavne izolske odbojkarice so si poletne počitnice polepšale z mednarodno zmago. 

MOUGINS > Turnirja se je prvič udeležilo tudi 20 deklet iz OK Izola in devet iz OK Ankaran, ki so že na prvih tekmah opozorile nase. Prva od dveh ankaranskih ekip je osvojila peto mesto. Prva od treh izolskih ekip, ki so jo sestavljale Karin Škerjanc, Karla Mateković, Zala Milostnik, Anja Lacić, Maja Štendler in Nina Kuthe, pa se je prebila do finala, v katerem je ugnala tudi domačinke iz Mouginsa.

Trenerka Izolank Helena Škerjanc je ob zmagi povedala: “Našo igro je oblikoval predvsem ekipni duh. Dekleta so bila izjemna v sprejemih in napadih, ves čas so ostajala zbrana in borbena, dobro so se spopadla tudi z napetostjo, saj smo za prvo mesto igrali proti domačinkam, ki so se v finale uvrstile prvič po 12 letih turnirja.” Dekleta iz Izole in Ankarana so potovala skupaj, spremljala jih je ekipa trenerjev in staršev, ki so bistveno pripomogli k dobremu počutju vseh.

Mednarodni turnir je bil tudi lepa priložnost za utrjevanje in ustvarjanje novih stikov med klubi. Kluba iz Monaka in Francije sta izkazala veliko zanimanje za nekajdnevni prihod v Istro. Izolanke bodo v Mouginsu nastopile tudi prihodnje leto, ko bodo na pot vzele tudi prehodni pokal. Dekleta so že danes odločena, da se v Mougins vrnejo po novo zmago.


Najbolj brano