Grah Whatmough predlaga predhodno soglasje k imenovanju tako Grebla kot Urbanije na čelo TVS

Generalni direktor Radiotelevizije Slovenija (RTVS) Andrej Grah Whatmough je programskemu svetu zavoda predlagal, da poda predhodno soglasje k obema prijavljenima kandidatoma za direktorja Televizije Slovenija, tako Patriku Greblu kot Urošu Urbaniji, izhaja iz gradiva za sejo. Programski svet bo o tem razpravljal na izredni seji v četrtek.RTVS je vnovični razpis za direktorja TVS objavila 22. junija, potem 
ko je programski svet dan prej zavrnil kandidaturo športnega 
novinarja RTVS Urbana Laurenčiča. Foto: Nebojsa Tejic/STA
RTVS je vnovični razpis za direktorja TVS objavila 22. junija, potem ko je programski svet dan prej zavrnil kandidaturo športnega novinarja RTVS Urbana Laurenčiča. Foto: Nebojsa Tejic/STA

LJUBLJANA > Grah Whatmough se je odločil, da skladno z zakonom o RTVS programske svetnike prosi za predhodno soglasje k imenovanju obeh kandidatov, ki izpolnjujeta pogoje po vnovičnem razpisu za direktorja Televizije Slovenija (TVS). Kot je pojasnil, podporo lahko svet izreče obema kandidatoma, ne samo enemu, saj gre za predhodno soglasje. Generalni direktor RTVS pa je potem tisti, ki imenuje direktorja, je pojasnil v predlogu za predhodno soglasje.

TVS kot v. d. direktorja od 22. junija vodi dirigent, skladatelj in aranžer zabavne glasbe Greblo. Pred tem je bil svetovalec generalnega direktorja RTVS za glasbo. Med letoma 2004 in 2008 je vodil kulturno-kongresni center Avditorij Portorož.

Urbanija pa je v zadnjem mandatu vlade Janeza Janše vodil vladni urad za komuniciranje. V preteklosti je bil zaposlen tudi na MMC RTVS, na Slovenski tiskovni agenciji in na Planetu TV.

RTVS je vnovični razpis za direktorja TVS objavila 22. junija, potem ko je programski svet dan prej zavrnil kandidaturo športnega novinarja RTVS Urbana Laurenčiča.

Nacionalna televizija je brez direktorja s polnimi pooblastili vse od razrešitve Natalije Gorščak s tega mesta avgusta lani.

Programski svet bo po izredni seji nadaljeval tudi redno sejo, ki jo je začel 20. junija in potem nadaljeval dan kasneje. Na njej bo med drugim razpravljal o kadrovski problematiki televizijskega informativnega programa ter o televizijskih oddajah Studio City in Panorama.


Najbolj brano