Sobotna Noč razprodaj

Tržaški trgovci bodo v soboto začeli s poletno sezonsko razprodajo tekstila in obutve, med katero bodo znižali cene izdelkov. V tradicionalni Noči razprodaj bodo trgovine ostale odprte do polnoči.



V soboto bodo trgovine v Trstu odprte do polnoči, občina 
napoveduje zabavo za otroke in odrasle.
V soboto bodo trgovine v Trstu odprte do polnoči, občina napoveduje zabavo za otroke in odrasle. 

TRST > Vzdušje bo praznično, saj bo mestno središče zaprto za promet, na različnih koncih pa bo poskrbljeno za dodatno dozo zabave. Na Ponterošu bodo na primer na svoj račun prišli otroci, za katere bodo postavili brezplačna napihljiva igrala, animatorji pa bodo dodatno poskrbeli, da jim ne bo dolgčas. Priložnostna darilca bodo animatorji delili mimoidočim tudi na Goldonijevem trgu, na Drevoredu 20. septembra in na Trgu Cavana. Na Trgu sv. Antona pa bodo med 20. in 23. uro nastopili atleti gimnastičnega društva Ginnastica Triestina, medtem ko bo na Kanalu mogoče spoznati sodobne vragolije na rolkah. Z različnih koncev bo slišati tudi petje: zbor Amici per caso, ki ga vodi maestro Alex Vincenti, bo nastopil ob 20. uri na Ponterošu, ob 20.30 na Borznem trgu, ob 21. uri na Verdijevem trgu in ob 21.30 še na Trgu Cavana.

Mestno središče bo zaprto za promet med 19. in 1. uro, strankam pa bo na voljo storitev Park&Bus - med 15. in 21. uro bo mogoče svoje vozilo pustiti na barkovljanskem parkirišču Bovedo, na krožišču na Opčinah, na Trgu delle Puglie in pri Frnedu, od koder se bo mogoče z avtobusom odpeljati do središča. Za ceno enega evra se bo mogoče odpeljati kamorkoli in večkrat.

Park&Bus

Med 15. in 21. uro bo mogoče svoje vozilo pustiti na barkovljanskem parkirišču Bovedo, na krožišču na Opčinah, na Trgu delle Puglie in pri Frnedu, od koder se bo mogoče z avtobusom odpeljati do središča. Za ceno enega evra se bo mogoče odpeljati kamorkoli in večkrat.

Medtem je krajevna zveza trgovcev Confcommercio na včerajšnji skupščini analizirala obete za rast. Kljub trenutnim nič kaj spodbudnim razmeram svetlo upanje vlivajo vzpon turizma, odličnosti na področju znanosti in raziskovanja, razvoj pristaniške dejavnosti in priložnosti, ki jih ponujajo prostocarinska cona, Staro pristanišče in naložbe v infrastrukture, mobilnost in nove proizvodne dejavnosti, je prepričan predsednik Antonio Paoletti.


Najbolj brano