Petričevi sredozemski bron

Na sredozemskih igrah v alžirskem Oranu se je z bronom v natančnem zbijanju okitila Tadeja Petrič. Zadnji dan balinarskih tekmovanj na igrah je tako vendarle prinesel veselje balinarskemu taboru, ki je bil povsem primorsko obarvan.

Tadeja Petrič Foto: BZS
Tadeja Petrič Foto: BZS

Pred tem sta Nina Volčina in Martin Zdauc v hitrostnem zbijanju zasedla četrti mesti, Marko Švara pa je bil v natančnem zbijanju šesti. Po zaslugi brona Tadeje Petrič iz Gradišča pri Vipavi v natančnem zbijanju se je Slovenija vpisala med dobitnice medalj. Petričeva je suvereno opravila z nedeljskimi kvalifikacijami in ponedeljkovim četrtfinalnim nastopom, v torkovem polfinalu proti Italijanki Valentini Basei pa je nesrečno izgubila za točko z 19:20. V sredini opoldanski bitki za tretje mesto je zmogla dovolj zbranosti in natančnosti, tako da je dokaj gladko ugnala Hrvatico Carrolino Bajrić s 24:18.

“Po nesrečnem polfinalnem porazu sem še toliko bolj vesela zmage v tekmi za tretje mesto. Tekmica mi je bila za petami do polovice nastopa, a sem ostala zbrana. Ujela sem svoj ritem in krogle so lepo 'pokale'. Prvič sem v tej disciplini nastopila po sistemu na izpadanje, tako da je bilo vse skupaj še toliko bolj zahtevno. Že pred predzadnjim metom sem si zagotovila zmago. Sicer sem upala na najvišjo stopničko, a mi tudi bron veliko pomeni, saj smo balinarji ponovno obranili čast in osvojili odličje, kljub temu da se ostalim kolegom iz reprezentance ni vse izšlo po željah,” je pojasnila Petričeva, ki je po zlatu leta 2013 v turškem Mersinu ponovno osvojila medaljo na sredozemskih igrah. To je sicer že 237. medalja za slovensko balinanje na največjih tekmovanjih ter jubilejna deseta na sredozemskih igrah.


Najbolj brano