Vino bo pomagalo graditi podvodni greben

Brike v mestu po premoru zaradi epidemije jutri gostujejo v Ljubljani. Na Fužinskem gradu se bo zbralo kar 40 vinark, vinogradnic, žensk, ki imajo rade enogastronomijo in se povezujejo v društvo Ženske in vino.

Vinarka Elizabet Bordon, kiparka Fulvia Zudić, Lean in Irena Fonda, ter članice združenja Ženske in vino Ingrid Mahnič, Koni Marchesan, Mojca 
Bordon in Maša Marchesan.
Vinarka Elizabet Bordon, kiparka Fulvia Zudić, Lean in Irena Fonda, ter članice združenja Ženske in vino Ingrid Mahnič, Koni Marchesan, Mojca Bordon in Maša Marchesan. 

LJUBLJANA > Predstavnika Zavoda za ohranjanje biodiverzitete morja You Sea Irena in Lean Fonda ter Petra Rutar, gonilna sila združenja Ženske in vino, so v ponedeljek v Seči s sodelavci predstavili letošnjo izvedbo tradicionalne in dobrodelne predstavitve vin Brike v mestu s prijateljicami. Na Fužinskem gradu v Ljubljani se bo jutri od 17. ure naprej z vini iz domačih kleti predstavilo blizu 40 vinark in gospodinj z vinogradniških kmetij, v največji meri iz Brd in drugih krajev Primorske. Prigrizke bo pripravilo devet restavracij iz vse Slovenije. Tradicionalna in priljubljena akcija združenja Ženske in vino ima vselej dobrodelni značaj. Letos bodo pozornost in zbrana sredstva s prireditve v Ljubljani članice namenile za postavitev Morske oaze, prvega podvodnega grebena pri nas, ki ga s prijatelji po zamisli njunega očeta Ugota Fonde načrtujeta Irena in Lean Fonda. Poudarila sta pomen izgradnje varnega zatočišča za morske organizme, ki bi prispevalo k ohranjanju življa v našem morju. Za začetek gradnje, so še povedali, pa nista dovolj le volja in denar, potrebne bodo tudi ustrezne zakonske rešitve. Na fotografiji s predstavitve so (z leve): vinarka Elizabet Bordon, kiparka Fulvia Zudić, Lean in Irena Fonda, ter članice združenja Ženske in vino Ingrid Mahnič, Koni Marchesan, Mojca Bordon in Maša Marchesan.


Najbolj brano