V novi številki Primorskih novic preberite

S pomanjkanjem vode imajo težave tudi kmetovalci v Istri. Suša je za večino vprašanih postala stalnica, s katero se spoprijemajo iz leta v leto.

Paolo Zlatić (desno) prodaja svoje pridelke na lucijski tržnici, a se 
ob dolgotrajni suši poraja vprašanje, do kdaj mu bo uspevalo 
pridelati zelenjavo. Foto: Tomaž Primožic/FPA
Paolo Zlatić (desno) prodaja svoje pridelke na lucijski tržnici, a se ob dolgotrajni suši poraja vprašanje, do kdaj mu bo uspevalo pridelati zelenjavo. Foto: Tomaž Primožic/FPA

Vipavski kmetje: “Borimo se za golo preživetje”

Kmetje v Vipavski dolini bijejo plat zvona. Suša vse bolj pritiska, a čeprav je sanacija pregrade zadrževalnika Vogršček končana, v spodnjem delu doline ne morejo računati na polno namakanje.

Gorazd Božič v sedlu EPK

Opozicija županu očita politizacijo EPK in vtikanje v projekt. Župan odgovarja: “To nikakor ne drži. Zavod je na področju programa avtonomen.”

Cvetoča korita, ki so zastirala vrata Muda, so umaknili

Na različnih lokacijah v Kopru je Marjetica namestila cvetlična korita, a njihova postavitev pred zgodovinskimi vrati Muda ni bila najbolj domišljena.

Razbili dve dobro organizirani preprodajalski združbi

Več kot deset osumljenih v priporu in zaseg več kilogramov različnih prepovedanih drog je rezultat dveh obsežnih preiskav, ki so jih koprski kriminalisti, tudi v sodelovanju z italijanskimi kolegi, zaključili v zadnjem času.

Ni ga poskušal ubiti, ampak “le” nevarno vozil

Januarja je v Baški grapi 38-letni domačin Matjaž Eržen s kombijem želel s ceste v prepad zriniti Gorenjca v cliu, zato mu je tožilstvo očitalo poskus uboja ter še štiri kazniva dejanja zoper družinske člane.


Najbolj brano