Trčil v pešca, ki je prečkal cesto izven prehoda za pešce

Včeraj dopoldne se je v Kopru zgodia prometna nesreča, v kateri se je ena oseba huje poškodovala. 66-letni voznik osebnega avtomobila, doma iz okolice Kopra, se je vključeval v promet iz smeri trgovine Mercator Tehnika proti Ferrarski cesti v trenutku, ko je 72-letni pešec prečkal vozišče izven prehoda za pešce. Pri tem je voznik trčil v pešca, ki je padel na pokrov motorja in vetrobransko steklo, ter se v nesreči huje poškodoval. Policisti bodo zoper pešca uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

Fotografija je simbolična. Foto: Ilona Dolenc
Fotografija je simbolična. Foto: Ilona Dolenc

PRIMORSKA Včeraj popoldne se je na Policijski postaji Ilirska Bistrica zglasil 26-letni moški, doma iz okolice Ilirske Bistrice, in prijavil, da mu je 42-letni domačin pred enim od barom v mestu poskušal prodati drogo. Policisti so takoj odšli na kraj in našli prodajalca . Zasegli so mu več paketov s posušenimi rastlinskimi delci zeleno-rjave barve in nekaj tabletk Dormicum ter Helex. Zoper 42-letnika bodo policisti napisali kazensko ovadbo.

Z dvema promiloma na kolesu

Včeraj okoli 19. ure se je 60-letni kolesar, doma iz okolice Postojne, vozil po pločniku iz smeri Pivke proti Postojni. V Prestranku je na grbini izgubil nadzor nad kolesom in padel ter se lažje poškodoval. Policisti so ga preizkusili z alkotestom, ki je pokazal 0,93 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Kolesarja so z reševalnim vozilom odpeljan v ZD Postojna in nato v UKC Ljubljana. Zoper njega bodo uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 71 oseb, ki so nedovoljeno vstopile v Slovenijo. V sredo, ob 8.44, so policisti pri Senožečah ustavili kombi s slovensko registrsko številko, ki ga je vozil 46-letni državljan Slovenije, v kombiju pa je prevažal 21 oseb, ki so v državo prišle na nedovoljen način. Vsi prebežniki so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito in so jih odpeljali v azilni dom. Policisti so voznika s kazensko ovadbo privedli k preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila pripor.


Najbolj brano