V novi številki Primorskih novic preberite

V velikem intervjuju smo se s predsednikom vlade, dr. Robertom Golobom pogovarjali o političnem in ideološkem ravnotežju, kadrovanju, prvih ukrepih, davkih, sončnih elektrarnah, primorskih hitrih cestah, decentralizaciji in EPK.

Predsednika vlade Roberta Goloba sta v njegovem kabinetu 
temeljito izprašala urednika Primorskih novic Veronika Rupnik 
Ženko in Denis Sabadin. Foto: Leo Caharija
Predsednika vlade Roberta Goloba sta v njegovem kabinetu temeljito izprašala urednika Primorskih novic Veronika Rupnik Ženko in Denis Sabadin. Foto: Leo Caharija

“Da le ne bi ostali brez zdravnika”

Zdravnica družinske medicine v ambulanti zdravstvenega doma v Renčah je pred časom dala odpoved. Nova naj bi prišla v začetku septembra, medtem pa so uredili nadomeščanje z drugimi zdravniki v okviru Zdravstvenega doma Nova Gorica.

“Ključno je sodelovanje med akterji v kulturi”

Treba je dobiti direktorja in popolniti ekipo Zavoda GO!2025 se strinjajo v upravi občine ter zavodi in nevladniki s področja kulture. Ti bodo po novem sodelovali v delovni skupini, ki bo začasno skrbela za programske smernice EPK.

Doma jemo pedoče, v Italiji in Franciji morska jajca in ježke

Slovenski školjkarji na leto vzgojijo približno 500 ton pridelanih morskih dobrot. Letošnji pridelek bo skromnejši, saj so se školjke rodile dober mesec in pol kasneje kot običajno, preglavice pa so školjkarjem povzročale tudi orade.

Istrski župani: “Varčujmo z vodo, da ne bo prepovedi in omejitev.”

“Naše uporabnike želimo opozoriti, da so razmere resne. Nobene panike ne delamo, v tem trenutku se zgolj obračamo s prošnjo na podjetja in gospodinjstva, da pristopijo k varčni rabi pitne vode,” je včeraj pred mediji povedal direktor Rižanskega vodovoda Martin Pregelj. Samo na takšen način se bo slovenska Istra izognila ostrejšim ukrepom pri zagotavljanju oskrbe z vodo.

Več kot tri četrtine podjetij ne plačuje smetarine

Prebivalce štirih kraško-brkinskih občin s 1. julijem čakajo za slabih deset odstotkov višje položnice za smetarino. Podražitev je posledica rasti cen energentov, pa tudi višjih prevzemnih cen bioloških odpadkov, v katerih je kar polovica plastike.

Košarkarska priloga

V jutrišnjih Primorskih novicah ne spreglejte posebne košarkarske priloge, ki smo jo skupaj s kolegi iz Primorskega dnevnika pripravili pred jutrišnjo tekmo med Slovenijo in Italijo, na kateri bosta igrala tudi Goran Dragić in Luka Dončić. V prilogi najdete tudi ekskluzivna intervjuja z obema selektorjema.


Najbolj brano