Robert Golob za PN: Sprejemali bomo ne leve ali desne, temveč najboljše rešitve

“Počasi, počasi. Pa saj so minili šele trije tedni, odkar smo prevzeli vlado,” nam je Robert Golob z nasmeškom odvrnil, ko smo sredi prvega intervjuja z njim, odkar je v vlogi predsednika vlade, terjali preveč podrobne odgovore. Breme zelo velikih pričakovanj volilk in volilcev, ki se jim pridružujejo tudi zahtevne energetske, zunanjepolitične in zdravstvene razmere, je težko, a Robert Golob daje vtis, da se jim ne bo izneveril.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

In zato tudi napoveduje, da koalicijskima partnericama ne bo pretirano popuščal. “Svoboda je dobila večinski mandat ljudi za svoj program. In v tem nismo iskali konfliktov z nikomer, ne z gospodarstvom, ne z javim sektorjem,” Robert Golob izpostavlja svojo usmeritev.

Z njim sta se urednika Denis Sabadin in Veronika Rupnik Ženko (na fotografiji) med drugim pogovarjala o iskanju političnih in ideoloških ravnovesij, kadrovanju, prvih ukrepih vlade, davkih, sončnih elektrarnah, perečih primorskih (infrastrukturnih) temah, decentralizaciji, medijski krajini in ženskah v politiki. Intervju s predsednikom vlade bomo objavili v jutrišnjem 7. valu


Najbolj brano