Golob in Zelenski v prvem pogovoru o statusu kandidatke za Ukrajino

Slovenski premier Robert Golob se je v sredo prvič pogovarjal z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim. Med drugim sta glede na objavi na twitterju govorila o statusu kandidatke za članstvu v EU, ki naj bi ga danes Ukrajini podelili voditelji unije. Zelenski se je Golobu zahvalil za podporo pri tem vprašanju.

LJUBLJANA, KIJEV Premier je v pogovoru z Zelenskim zagotovil, da četudi je v Sloveniji prišlo do spremembe vlade, se odnos Slovenije do Ukrajine ni spremenil, je na twitterju v sredo zvečer objavila vlada. "Poudaril je, da so v DZ soglasno potrdili stališče, da se Ukrajini podeli status kandidatke za članstvo v EU," so še zapisali.

Zelenski se je Golobu zahvalil za "pripravljenost podpreti podelitev statusa kandidatke za članstvo v EU Ukrajini," je objavil ukrajinski predsednik.

Kot je še dodal, je slovenskemu premierju tudi čestital za nedavno imenovanje na čelo slovenske vlade.

Voditelji držav članic Evropske unije bodo prav danes začeli dvodnevno zasedanje v Bruslju, na katerem bosta Ukrajina in Moldavija predvidoma prejeli status kandidatk za članstvo v EU.

Golob je že na srečanju s predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen pred tednom dni podprl podelitev statusa kandidatke Ukrajini. Takrat je tudi poudaril pomen enotnosti Evropske unije v odzivu na rusko agresijo na Ukrajino.


Najbolj brano