V novi številki Primorskih novic preberite

V koprski občini se niso odrekli vertikalni povezavi na Markovec, le da slednja ne bo imela oblike stolpa, temveč bodo višinsko razliko premostili z dvigalom. Če bo šlo vse po načrtih, bi lahko z gradnjo začeli konec prihodnjega leta ali v začetku leta 2024.

-- Slika

Če bo šlo vse po načrtih, bi lahko dvigalo na klifu v Žusterni začeli  
graditi konec prihodnjega leta oziroma v začetku leta 2024. Foto: Tomaž Primožic/FPA
-- Slika Če bo šlo vse po načrtih, bi lahko dvigalo na klifu v Žusterni začeli graditi konec prihodnjega leta oziroma v začetku leta 2024. Foto: Tomaž Primožic/FPA

Z Jankom Humarjem, svetovalcem v turizmu, o nevarnostih, ki jih prinaša stihijski razvoj turizma

V zadnjih letih se je v Sloveniji zelo povečala ponudba turističnih zmogljivosti in tudi turistični obisk, medtem ko je dodana vrednost upadla. “Če bomo turistično dejavnost prepustili sami sebi, bomo ostali množična in nizkocenovna destinacija. Upam, da taka opcija ni sprejemljiva,” opozarja Janko Humar, svetovalec v turizmu in lastnik podjetja Sontius. Jutri objavljamo pogovor z njim.

Z vodo morajo na Kanalskem in Vipavski dolini varčevati

Zaradi suše in nizkih vodostajev so na Kanalskem in v Vipavski dolini sprejeli ukrepe varčevanja z vodo: prepovedali so uporabo za zalivanje, pranje avtomobilov in polnjenje bazenov.

Kopja se lomijo v kajak centru v Solkanu

Upravljanje in uporaba kajak centra v Solkanu sta po ugotovitvah nadzornega odbora občine že leta nepregledna in negospodarna. Po več nesoglasjih so zadeve začeli urejati, očitno pa se je zalomil odnos med občino in zavodom za šport oziroma direktorico Aleksandro Fortin.

Nadzor v Krajinskem parku Debeli rtič še v rokah redarjev, ne le naravovarstvenikov

Časov brezplačnega parkiranja ob Jadranski cesti je nepreklicno konec. Priljubljena obcestna parkirišča nad Gradisom, Študentom, pred mladinskim zdraviliščem in plažo na Debelem rtiču bodo poslej ne le pod očesom naravovarstvenih nadzornikov, temveč tudi medobčinskih redarjev.

Onesnaženje pomorilo na desetine rib

Člani Ribiške družine Postojna so iz Nanoščice med Hruševjem in Velikimi Brdi včeraj in danes odstranili več kot 30 kilogramov poginulih rib.

Z avtom končal v Soči

Voznik, doma z Goriškega, je imel danes ponoči veliko sreče v nesreči, saj bi se lahko stvari zanj končale precej bolj tragično, kot so se. Z avtom je končal v reki Soči.

Napadalec z nožem bi rad na prostost

“Ne vidim razloga, da bi izvedencu sledili v enem in ne tudi v drugem delu. Zato predlagam takojšnjo izpustitev iz pripora,” je ob koncu zadnje obravnave zoper Hristijana Bozova, ki je oktobra lani sredi Postojne z nožem napadel Vanjo Z., dejala njegova odvetnica Sanja Sega. Senat je odločitev o izpustitvi Bozova na prostost prepustil izvenrazpravnemu senatu.

“Piran si zasluži kakovostno glasbo”

Letošnje poletje bosta v Piranu in Portorožu obogatila dva glasbena festivala: mednarodni festival komorne glasbe Piranski glasbeni večeri, ki velja za enega najstarejših tovrstnih v širši regiji, in novost, ki se je sicer kalila skoraj tri desetletja - Jazz festival Piran/Portorož, ki ga je Avditorij Portorož ob svoji 50-letnici zasnoval skupaj s svetovno uveljavljenim glasbenim poznavalcem Branetom Rončelom.

Vetrih opcija, Matavž še ne

Štirikratni državni prvak Gorica se je po letu dni vrnila med prvoligaško elito. Prvi primorski obračun belo-modre čaka 4. avgusta, ko bodo doma gostili Koper, s Sežanci pa se bodo v gosteh pomerili 10. septembra.


Najbolj brano