Več kot 900 mrtvih v potresu v Afganistanu

V močnem potresu z magnitudo 6,1, ki je ponoči stresel vzhod Afganistana blizu meje s Pakistanom, je po zadnjih podatkih oblasti umrlo najmanj 920 ljudi. Še najmanj 600 je bilo poškodovanih, je povedal namestnik afganistanskega ministra za upravljanje naravnih nesreč Šarafudin Muslim.

 Foto: Twitter
Foto: Twitter

KABUL > Potres naj bi imel epicenter na globini 51 kilometrov, dobrih 40 kilometrov jugovzhodno od mesta Host. Tresenje tal naj bi čutili tudi več kot 500 kilometrov stran, v Indiji. Podatkov o žrtvah in škodi na pakistanski strani meje zaenkrat ni.

Foto: Twitter

"Humanitarne agencije pozivamo, naj žrtvam potresa nemudoma ponudijo pomoč, da bi preprečili humanitarno katastrofo," je po potresu v vzhodni provinci Paktika na twitterju pozval tiskovni predstavnik afganistanske vlade Bilal Karimi.

Fotografije, objavljene na družbenih omrežjih, prikazujejo številne ranjene ter njihove uničene domove na odročnih podeželskih območjih.

Foto: Twitter

Afganistan je pogosto tarča potresov, še posebej gorovje Hindukuš, ki se nahaja v bližini stika med evrazijsko in indijsko tektonsko ploščo.

Sožalje družinam žrtev je že izrazil tudi papež Frančišek.


Najbolj brano