Oslabljeni Slovenci morali priznati premoč tulipanom

Za slovensko moško odbojkarsko reprezentanco se drugi turnir lige narodov v Quezon Cityju na Filipinih ni začel, kot so si želeli. Močno oslabljeni, večer pred prvo tekmo so ostali brez s covidom okuženih korektorja Tončka Šterna in libera Janija Kovačiča, niso bili kos reprezentanci Nizozemske, ki je tekmo dobila s 3:0 (17, 20, 24).

 Foto: VolleyballWorld
Foto: VolleyballWorld

QUEZON CITY > Nizozemci so tako prekinili serijo porazov na medsebojnih tekmah, ki se je začela na evropskem prvenstvu leta 2015.

Za Slovenijo, ki je slabo odigral predvsem druge polovice nizov, je to tretji poraz na peti tekmi v ligi, na turnirju v Brasilii so morali priznati premoč tudi Brazilcem in Američanom.

Izbranci Marka Lebedewa, pri katerih je tokrat šepal sprejem, pravega pritiska pa niso izvajali niti s servisi, bodo naslednjo tekmo odigrali v četrtek, ko se bodo merili z Argentino.

Na Filipinih izmed najboljših slovenskih igralcev še vedno manjkata Klemen Čebulj in Alen Šket, selektor pa je doma pustil tudi Mitjo Gasparinija, ki bi ob okužbi Tončka Šterna prišel še kako prav. Na mestu korektorja je namreč moral zaigrati Danijel Koncilija, ki je po osnovni "izobrazbi" bloker.


Najbolj brano