Iz Soče je utapljajočo domačinko rešil moški

V ponedeljek zvečer se je v reki Soči odvijala reševalna akcija. V reko naj bi s cestnega solkanskega mosta skočila mladoletnica. Utapljajočo domačinko je videl moški na obrežju reke, skočil v vodo in jo rešil. Huje poškodovano dekle so nato imobilizirali gasilci, zdravijo pa jo v šempetrski bolnišnici.

Pod cestnim solkanskim mostom se je v ponedeljek zvečer utapljala domačinka, ki jo  je nato rešil moški. Foto: Ana Cukijati
Pod cestnim solkanskim mostom se je v ponedeljek zvečer utapljala domačinka, ki jo je nato rešil moški. Foto: Ana Cukijati

SOLKAN > Bilo je v ponedeljek okoli 21.50, ko naj bi se - po pripovedovanju očividcev - mladoletnica pripeljala s kolesom na cestni solkanski most. Tam je kolo odložila in skočila s 57 metrov visokega mosta.

Na površju reke Soče jo je utapljajočo opazil moški, ki je bil tedaj na levem bregu reke, in takoj skočil v vodo, da bi ji pomagal. Izplavala sta na desni breg reke, kjer pa je zaradi nedostopnega terena niso mogli prevzeti reševalci. Novogoriški poklicni gasilci so poškodovano mladoletnico - imela naj bi 15 let - zasilno oskrbeli, jo imobilizirali in jo s čolnom prepeljali na dostopno mesto na levem bregu Soče pri čolnarni, kjer so jo novogoriški reševalci nato dokončno oskrbeli in prepeljali v šempetrsko bolnišnico na nadaljnje zdravljenje.


Najbolj brano