Med plavanjem ga je obšla slabost

Danes zgodaj popoldne so kopalci opazili, da moški v morju pred Fieso negibno lebdi na trebuhu. Potegnili so ga na suho in oživljali, vendar je 62-letnik iz okolice Celja žal umrl. S sanitarno obdukcijo bodo ugotovili, zaradi česa.

V slovenski Istri se v zadnjih letih zgodi približno 20 utapljanj, 
približno polovica pa se jih konča s smrtjo. Foto: Miha Crnič
V slovenski Istri se v zadnjih letih zgodi približno 20 utapljanj, približno polovica pa se jih konča s smrtjo. Foto: Miha Crnič

FIESA > Kmalu po drugi uri popoldne naj bi 62-letnik s plaže v Fiesi odkorakal v morje in zaplaval v njem. Četrt ure kasneje so kopalci opazili moškega, ki je na trebuhu negibno ležal na morski gladini. Eden od plavalcev je takoj zaplaval proti njemu, ga prijel in obrnil ter potegnil na obalo. Tam so ga prijeli ostali, ga odnesli na ravno in začeli oživljati. Žal je bil ves trud zaman, saj moški ni več kazal znakov življenja, prav tako ga najprej kopalci, nato pa tudi reševalec na motorju in urgentni zdravnik niso uspeli oživeti. Zdravnik je tako potrdil, da je moški umrl. Policisti so ugotovili, da je bil pokojni 62-letnik iz okolice Celja, zdravnik pa je odredil sanitarno obdukcijo, ki bo pokazala, zakaj je moški v morju izgubil zavest in zaradi tega utonil.


Najbolj brano