V novi številki Primorskih novic preberite

V Izoli po uradnih informacijah še ni kandidatov za županske volitve, čeprav se z analizami, strategijami in “snubitvami” po malem vsi ukvarjajo. Tako ne preseneča, da zdajšnji župan Danilo Markočič ter svetnika Evgenij Komljanec (Ponosni na Izolo, PNI) in Marko Treskavica (Izola prihodnosti) odkrito dopuščajo, da se bodo spustili v župansko tekmo.

V prvem krogu lokalnih volitev leta 2018 se je za pisarno na 
Sončnem nabrežju s pogledom na morje potegovalo   deset kandidatov, v drugi krog sta se prebila  Komljanec in Markočič. Foto: Mirjana Cerin
V prvem krogu lokalnih volitev leta 2018 se je za pisarno na Sončnem nabrežju s pogledom na morje potegovalo deset kandidatov, v drugi krog sta se prebila Komljanec in Markočič. Foto: Mirjana Cerin

1300 občanov ostalo brez zdravnika

V zdravstveni postaji Hrpelje so minuli teden ostali brez zdravnice, ki po končani specializaciji odhaja na drugo delovno mesto. Brez izbranega osebnega zdravnika je tako ostalo 1300 občanov. Še ta mesec bo na porodniško odšla še druga zdravnica.

Nevarna novogoriška “črna točka” ostaja nekdanji Ideal

“Policijsko upravo sem glede izvajanja operativnega dela prevzel v dobri kondiciji, imam namreč izkušene sodelavke in sodelavce,” po dobrem mesecu dni vodenja novogoriške policijske uprave pravi Evgen Govekar.

Nadzorniki sebe “nagradili”, Matićevo upravo pa odslovili

Nekdanji predsednik uprave Drago Matić ter člana uprave, Andraž Novak in Irena Vincek tožijo Luko Koper in zahtevajo izplačilo “nagrade” oziroma variabilnega dela plače za leto 2017. Menijo, da so do tega dela plače upravičeni, saj so dosegli zahtevane rezultate, odvetniki Luke pa vztrajajo, da so njihove zahteve neutemeljene.

Prihod evra spremlja predvsem strah pred novimi podražitvami

Letošnji junij je zadnji, v katerem bomo v medijih še našli prispevke o tem, kako na Hrvaškem do kun, ne da bi nam bankomati pobirali takšno ali drugačno provizijo. Prvega januarja tudi Hrvaška namreč prevzema evro, septembra bodo v trgovinah začeli z dvojnim označevanjem cen, ki bo obvezno do konca prihodnjega leta.

Ana Bucik: Julija v Švico, avgusta v Argentino

Alpska smučarka Ana Bucik po uspešni pretekli sezoni nabira moči za naslednjo. Več o njenih načrtih za nasldnjo sezono nam je povedala v intervjuju.

Na lovu za dizelskim gorivom

Pred jutrišnjo pričakovano občutno podražitvijo goriv je goriva, dizla kot bencina, občasno zmanjkovalo povsod po državi.


Najbolj brano