V streljanju v Alabami dva mrtva in en ranjen

V streljanju v episkopalni cerkvi svetega Štefana v mestu Vestavia Hills v ameriški zvezni državi Alabama sta bili v četrtek ubiti dve osebi, ena pa ranjena. Osumljenec je že v priporu, je na Facebooku sporočila mestna policijska uprava.

Fotografija je simbolična
Fotografija je simbolična 

WASHINGTON > Policijski kapetan Shane Ware je na novinarski konferenci opisal dogodek in povedal, da je napadalec vstopil v cerkev in začel streljati. Zadete so bile tri osebe. Dve sta umrli, tretjo pa so odpeljali v bolnišnico, je dodal.

Cerkev je medtem na svoji spletni strani zapisala, da je do streljanja prišlo, ko je cerkev prirejala pogostitev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Takšne tragedije v ZDA niso redek pojav. Državo je namreč v zadnjih tednih pretresla vrsta odmevnih streljanj. V množičnem streljanju na osnovni šoli v mestu Uvalde v Teksasu je bilo 24. maja ubitih najmanj 19 otrok in dva odrasla ter tudi 18-letni napadalec. Ameriški predsednik Joe Biden je napad ostro obsodil ter poudaril, da je čas, da se v ZDA zoperstavijo orožarskemu lobiju.

Po podatkih nevladne organizacije Gun Violence Archive naj bi od začetka letošnjega leta zaradi nasilja s strelnim orožjem v ZDA umrlo več kot 20.000 ljudi. Podatek vključuje tudi samomore.


Najbolj brano