V Kosovelovem domu bodo natočili kvartin muzike

Zmelkoow, Grešni kozli, Vlado Kreslin in Mali bogovi, Ansambl Ikebana ter Kraški ovčarji je le peščica bendov v katerih je ustvarjal Iztok Cergol, tržaški poliinstrumentalist, zborovodja in dirigent. Jutri zvečer bo z vsemi svojimi vidnejšimi projekti nastopil na odru amfiteatra Kosovelovega doma v Sežani.

Iztok Cergol bo jutri zvečer v Kosovelovem domu nastopil na 
koncertu En kvartin muzike in 5 nasvetov za dobro delo. Foto: Andraž Gombač
Iztok Cergol bo jutri zvečer v Kosovelovem domu nastopil na koncertu En kvartin muzike in 5 nasvetov za dobro delo. Foto: Andraž Gombač

SEŽANA > Inženir računalništva, šolani violinist, ki poprime tudi za harmoniko, kitaro, saksofon in se s prsti sprehodi čez klavirske tipke, bo na največjem odru kraške prestolnice predstavil svoj zavidljivi opus. Letos bo prvič združil moči svojih petih glasbenih skupin v kraški prestolnici in s sodelovanjem Kosovelovega doma Sežana, društva Na placu in društva Rumeni zaliv zbiral sredstva za otroke, ki so vključeni v program Botrstvo.

Med refoškom in teranom

Tako širok nabor glasbenih ustvarjalcev, razmišljanj in egov je težko povezati v smiselno štorijo, zato bo za povezovalski mikrofon poprijel sežanski “fejmič” Žan Papič, ki bo vse napeve zgoraj omenjenih trubadurjev povezal v Cergolovo življenjsko zgodbo, v kateri se je nič hudega sluteč znašel tudi Rudi Bučar, ki je prav tako našel svoj prostor na Cergolovem glasbenem repertoraju.

Prireditev, ki jo je Cergol poimenoval En kvartin muzike in 5 iztočnic za dobro delo bo v amfiteatru, v primeru dežja pa v Veliki dvorani Kosovelovega doma Sežana.


Najbolj brano