Motorist trčil v tri vozila

V ponedeljek popoldne so policisti na severnoprimorskih cestah v treh urah obravnavali kar tri nesreče, od tega dve na Ajševici. Najprej je voznik z avtomobilom nasproti obrata Pivka zapeljal s ceste, pri Žagi se je po trku in padcu huje poškodoval 63-letni motorist iz Švice. Nazadnje pa so se na Ajševici zaleteli trije avtomobili.

V ponedeljek popoldne je v bližini Žage švicarski motorist trčil v 
drug motor, nato pa še v dva avtomobila.  Foto: PP Bovec
V ponedeljek popoldne je v bližini Žage švicarski motorist trčil v drug motor, nato pa še v dva avtomobila.  Foto: PP Bovec

ŽAGA, AJŠEVICA > V ponedeljek nekaj minut pred 16. uro se je nesreča zgodila v bližini naselja Žaga, kjer se je poškodoval voznik motornega kolesa. Policisti so ugotovili, da je 63-letni voznik motorja iz Švice vozil po regionalni cesti iz Bovca proti Kobaridu in v bližini Žage zaradi prekratke varnostne razdalje pričel zavirati. Najprej je trčil v drugo motorno kolo iz Švice, nato pa še v avtomobil čeških registrskih številk, ki ga je voznik v tistem trenutku ravno parkiral ob cesti. Švicarski motorist je po trčenju z motornim kolesom drsel po zidu ob cesti in trčil še v parkiran avtomobil ob tamkajšnji hiši, kjer je padel in poškodovan obležal. V prometni nesreči je na vseh udeleženih vozilih nastala materialna škoda, švicarskega motorista pa so zaradi predvidoma hudih telesnih poškodb najprej oskrbeli tolminski reševalci, kasneje pa so ga prevzeli člani dežurne ekipe z Brnika in ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Bovški policisti bodo glede na vsa ugotovljena dejstva o prometni nezgodi ustrezno ukrepali zoper povzročitelja.

Na Ajševici pa so novogoriški policisti v ponedeljek popoldne posredovali kar dvakrat. Ob 15.40 je na cesti med Kromberkom in Ajševico, nasproti obrata Pivka, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča, da je z vozilom pristal na boku pod cesto. Posredovali so novogoriški gasilci, ki so nevtralizirali razlite tekočine, odklopili akumulator in pogasili gorečo travo na površini okoli dveh kvadratnih metrov. Pomagali so tudi novogoriškim reševalcem, ki so oskrbeli voznika.

Čez tri ure so le nekaj sto metrov naprej v bližini bencinskih servisov na Ajševici zaradi izsiljevanja prednosti trčila tri osebna vozila. Gasilci so odklopili akumulatorje, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in očistili cestišče, reševalci pa so poškodovanega udeleženca odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.


Najbolj brano