Vse duše na Zemlji niso zemeljske

V karmični diagnostiki ne sledimo le zgodnjim letom življenja, ki vsakogar močno zaznamujejo, temveč tudi začetku - izvoru našega dušnega potovanja posvečamo veliko pozornosti.

V “knjižnici” na metafizični ravni obstajajo “knjige”, kjer vsaka duša piše svoj roman - svojo dušno zgodbo; beleži vse, kar je doživela, kot tudi namere, zaobljube in hrepenenja, ki jih je in jih še vedno ustvarja.

Tako lahko v regresiji ali na popolnoma nehipnotičen način dostopamo do te baze podatkov za vsako dušo posebej. Vsaka duša pa je večna, vedno znova se rodi v nova okolja, družine, menja spol … se reinkarnira - utelesi v novo telo.

Pestrost dušnih skupin na Zemlji nam vsem nudi priložnost za učenje ob sodelovanju in upoštevanju razlik.

Kaj imamo skupnega?

Vsem dušam na Zemlji je skupno učenje skozi raznolikost in svobodno izbiro med učenjem skozi Luč, ki predstavlja konstruktivno silo, božansko kreacijo, ljubezen in radost ter temo, ki predstavlja destruktivno silo, stagnacijo, trpljenje in uničenje.

Posledično na tej Zemlji doživljamo Raj ali Pekel (ali pa nekaj vmes); pomembne so odločitve skozi mnoga življenja in to, kar doživljamo tukaj in zdaj, je rezultat nekdanjih delovanj - akcij oziroma karme.

Tu poteka proces učenja v združevanjih harmonije dveh polov, kot sta: dan in noč, moški in ženska, materialni in duhovni princip … Sprejemamo odločitve skozi svobodno voljo, ki temelji na slabi ali dobri izbiri, nevednosti ali znanju.

Dušna skupina Zemlja

Večina duš, ki so tu inkarnirane, je zemeljskih duš. Največ zemeljskih duš najdemo v državah v razvoju, kjer je primarna in osnovna potreba preživeti. Namen zemeljskih duš je poenotenje telesa, uma in duha, in to v praksi predstaviti svetu oziroma drugim dušam. Tukaj so, da predstavijo življenje v štiridimenzionalni resničnosti.

To so prizemljene - zemeljske duše, so praktični posamezniki, ki se počutijo zelo “domače v svoji fizični izkušnji”. Zemeljske duše zanima vse, kar je tesno povezano s planetom Zemlja, kot so geografija, arheologija, geologija in meteorologija.

Zemeljske duše imajo zelo močan družinski duh, razvit občutek pripadnosti določeni skupnosti ali skupini (domoljubni duh). Vključujejo se v razna interesna društva, kot so taborniki, športni klubi, gasilska društva in podobno. Veliko jim pomenijo odnosi, zlasti družinske vezi. Bolj kot nekatere “zvezdne duše” si želijo potomce in običajno imajo več kot enega otroka.

Zemeljske duše so tu, da ustvarjajo in ohranjajo ravnovesje. Okusiti oblike življenja z vsemi svojimi čuti, vključno s šestim čutom - intuicijo, ki je kot most med človekom in Virom - kreatorjem.

Motivirata jih udobje in varnost. To pa je tudi njihov primarni cilj! Prav tako imajo močan odnos z naravo - “biti zunaj” jim predstavlja ravnovesje, kar je zanje zelo pomembno.

Zvezdne in galaktične duše

Duš iz skupine Zemlja je med nami tri četrtine, 25 odstotkov duš na Zemlji pa je večinoma iz skupine zvezdne ali galaktične duše. Njihova skupna značilnost je, da so nepraktični v svoji fizični izkušnji, neprizemljeni ali intuitivno zaznavajo, da Zemlja ni njihov pravi dom. Počutijo se nerazumljene, osamljene, s tihim notranjim hrepenečim domotožjem po drugačnem svetu.

Aleksandra Winkler Drole, učiteljica akaških zapisov


Najbolj brano