Karlo Bručić iz Kopra k romunskemu prvaku

Minula odlična sezona koprskega nogometnega prvoligaša je pričakovano vzbudila precejšnje povpraševanje po njihovih nogometaših in jasno je bilo, da vseh ne bodo mogli zadržati. Po napadalcu Laminu Colleyu kanarčke zapušča še en nosilec igre.

Karlo Bručić se je Kopru pridružil lansko poletje in se hitro 
uveljavil kot domala nepogrešljiv igralec. Foto: Tomaž Primožic/FPA
Karlo Bručić se je Kopru pridružil lansko poletje in se hitro uveljavil kot domala nepogrešljiv igralec. Foto: Tomaž Primožic/FPA

KOPER > Nogometni pokalni prvaki in državni podprvaki so s pripravami na novo sezono, ki jim prinaša tudi igranje v (drugem) predkrogu konferenčne lige, pričeli v ponedeljek. Med nekaterimi odsotnimi nogometaši je bil tudi 30-letni levi bočni obrambni igralec Karlo Bručić, ki se je Kopru pridružil lansko poletje in se hitro uveljavil kot domala nepogrešljiv igralec.

Hrvat je izkoristil določilo v dveletni pogodbi, ki mu v primeru boljše ponudbe omogoča odhod v tujino. Preselil se je v CFR Cluj iz istoimenskega mesta, ki je že peto leto zapored romunski državni prvak. Trener je nekdanji romunski reprezentant z dolgo trenersko kariero Dan Petrescu.

Bručić je pred prihodom v Koper igral za grškega prvoligaša Apollon Smyrnis, še pred tem pa za Dinamo Minsk, Suduvo, Sagan Tosu, Ashdod, Lokomotivo, Dinamo Zagreb in Sesvete. V prvi SNL je zbral 32 nastopov (še tri v pokalu) in dosegel en zadetek proti Mariboru.

Pred Bručićem je koprske vrste zapustil že napadalec Lamin Colley, ki se je preselil k madžarskemu prvoligašu Akademia Puskas.


Najbolj brano