Istra znova v znamenju legendarnega motorja

Med 9. in 12. junijem bosta Portorož in Istra osrednje prizorišče evropskega srečanja HOG Rally, kar je najbolj vznemirljivo letno srečanje na Harley-Davidsonovem koledarju. Dogodek bo odprt za vse motocikliste, vstop bo prost, organizatorji pa pričakujejo do 30.000 obiskovalcev. Z motoristi pa prihajajo tudi prometne spremembe.

Leta 2016 so “harlejaši” za svoje evropsko srečanje prvič izbrali 
Portorož, vtis pa so s svojimi motornimi lepotci pustili v vsej 
Istri.  Foto: Tomaž Primožič/FPA
Leta 2016 so “harlejaši” za svoje evropsko srečanje prvič izbrali Portorož, vtis pa so s svojimi motornimi lepotci pustili v vsej Istri.  Foto: Tomaž Primožič/FPA

PORTOROŽ > Na že 29. srečanju se bodo zvrstili številni koncerti, organizatorji ne bodo izpustili niti revijalne parade. Središče dogajanja bo Trg prekomorskih brigad v Portorožu, kjer bo glavni oder s koncerti v živo, ob ploščadi pa bodo na ogled najnovejši modeli motorjev Harley-Davidson.

Kdo bo godel?

Obiskovalci bodo lahko uživali v glasbi še na dveh manjših odrih na centralni portoroški plaži ter na plaži Meduza, LifeClass Hotels & Spa, kjer bo postavljen Harley Bar. Nastopile bodo skupine HeavenX, Viperstone, Samuel Lucas Band, Hamo & Tribute To Love, King Foo, Hellcats, San Di Ego Band, Original Kranjc bend, Pussy Wagon, The Screaming wheels, Sugar free, Joe Cocker Tribute, Dire Straits Project, Eskobars, Hornets, The Rocktors, The Dreams, Ivo Tull Trio, B Kompleks in Cowboys From Hell.

Ob hotelu Marko bodo potekale demonstracijske vožnje, na portoroški plaži bodo na prodaj oblačila in različni izdelki Harley-Davidson, obiskovalci pa bodo lahko obiskali tudi legendarno razstavo predelanih motociklov Custom Bike Show, ki bo na ogled v petek, 10. junija, v nekdanjem skladišču soli Grando. Vstop na vse dogodke bo prost.

V soboto revijalna parada po Istri

Prireditev bo dosegla vrhunec v soboto, 11. junija, ko se bo 2500 motorjev Harley-Davidson podalo na revijalno parado po Istri. Motoristi se bodo ob 10.30 odpeljali iz Lucije proti Sečovljam, mimo Dragonje po Šmarski cesti v Koper, mimo Žusterne ob morju proti Izoli in nazaj v Portorož.

Več informacij o evropskem srečanju HOG Rally je dostopnih na spletni strani portoroz.si in na brezplačni aplikaciji The Enthusiast, in sicer v slovenskem, italijanskem, angleškem in nemškem jeziku.

Prometne spremembe

V času dogodka bo veljal spremenjeni prometni režim. Od zgodnjega jutra 9. do polnoči 12. junija bo zapora na cesti Obala v Portorožu, promet bo potekal enosmerno proti Piranu, v obratno smer pa bo urejen obvoz prek Belega Križa.

V soboto bo med 7.30 in 10.30 zaradi parade zaprta tudi Cesta solinarjev v Luciji. Dostop do avtokampa, zdravstvenega doma, Marine Portorož in parkirišča ob Marini bo omogočen. Projekt koordinira Turistično združenje Portorož v sodelovanju z Občino Piran, Okoljem Piran, Policijsko postajo Piran, Policijsko upravo Koper, Upravno enoto Piran in redarji medobčinske uprave Istre.


Najbolj brano