Dr. Erik Brecelj, zunanji sodelavec ministra za zdravje

V najožji ekipi zdravstvenega ministra Danijel Bešiča Loredana je tudi dr. Erik Brecelj, priznan kirurg onkolog in neizprosen kritik slabosti in anomalij v zdravstvenem sistemu, zlasti korupcije. Je zagovornik transparentnega sistema javnega zdravstva, za kar si je s sedanjim ministrom pred leti aktivno prizadeval v Iniciativi zdravnikov.

Dr. Erik Brecelj Foto: Leo Caharija
Dr. Erik Brecelj Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA >“Še naprej ostajam zdravnik na Onkološkem inštitutu, delal bom prostovoljno kot zunanji sodelavec,” poudarja. Ekipa si je delo razdelila, sam se bo v prostem času posvetil trem področjem, ki so prezrta, a pomembna: “Gre za reorganizacijo bolnišnic, za razvoj klinične prehrane v zdravstvenih ustanovah in za ustanovitev ter zagon protonskega centra na Onkološkem inštitutu. Za to troje sem se pripravljen angažirati in si želim, da bodo prizadevanja obrodila sadove!”

Ali bo to zmogel ob operacijah in delu z bolniki? “Že v Iniciativi sem veliko prostega časa namenil zastavljenim ciljem in zasnovali smo dober program. Ni mi žal časa, če gre za koristne nujne naloge. Vajen sem trdo delati, če so cilji jasni, dobri.”

Na ministrstvu bo generalna sekretarka Tanja Marsič z Univerze na Primorskem. Kabinet ministra bo vodila pravnica Sandra Kašca, ki prihaja iz Luke Koper. Za svetovalko je minister imenoval Tjašo Vidic, ki bo skrbela za komunikacijo z vlado in s predsednikom vlade; ko je ministrstvo za zdravje vodil Dorjan Marušič, je vodila kabinet. Služba za stike z javnostmi pa je v rokah Andreje Čmaj Fakin, ki je k ministru odšla s koprske občine.


Najbolj brano