Vinakoper s prvo slovensko vinoteko na afriški celini

V začetku marca je Vinakoper v Gano pospremil svoj prvi kontejner vin, minuli petek pa so v glavnem mestu te afriške države, Akri, odprli svojo (in nasploh slovensko) prvo vinoteko z degustacijskim prostorom.

V Vinakoprovi vinoteki v Akri kupci lahko izbirajo med enajstimi 
vini. Foto: Vinakoper
V Vinakoprovi vinoteki v Akri kupci lahko izbirajo med enajstimi vini. Foto: Vinakoper

KOPER. AKRA > Slovensko vinsko tradicijo Vinakoper na afriškem trgu predstavlja z enajstimi izbranimi vini, ki so jih na petkovi otvoritveni slovesnosti okušali tudi mnogi afriški poslovni veljaki.

“Afriški trg je velik izvozni potencial, še posebej zato, ker se kultura pitja vina pri njih šele razvija. Gradimo prepoznavnost izjemnosti in kakovosti vin slovenske Istre, želimo pa doprinesti tudi k izobraževanju, torej poznavanju, razumevanju in tudi spoštovanju vrhunskih vin,” je povedal direktor Vinakopra Borut Fakin, ki že napoveduje prodor v druga mesta Gane in širitev izvoza na nove afriške trge.

Že avgusta krene v Gano nov kontejner z Vinakoprovimi vini, za prihodnje leto pa v sodelovanju s partnerjem M&J PAPALA, s katerim so vstopili na trg v Gani, načrtujejo širitev Burkino Faso ter Gabon.

Sodeč po prvih odzivih ganskih kupcev, v Vinakopru ugotavljajo, da jih pritegnejo predvsem sadna, aromatična vina. Med bolj priljubljenimi sta namreč muškatna penina in penina refošk iz linij penin Capris, zelo radi pa posežejo tudi po ostalih rdečih vinih ponudbe Vinakoper.

Kupci v vinoteki v Akri sicer lahko izbirajo med sedmini vini linije Koper (sivi pinot, malvazija, refošk, cabernet sauvignon, merlot in shiraz) ter štirimi peninami Capris (cuvée, refošk, muškat in rose).


Najbolj brano