V Koper prihaja Skate Jam

Kot so vetrovni dnevi idealni za jadranje po Piranskem zalivu, so vroči poletni dnevi kot nalašč za rolkanje v koprskem skate parku. Klub študentov občine Koper in ŠD Obala Riders tako v soboto prirejata Skate Jam – skupek tekmovanja v rolkanju in hiphop koncerta.

Sobotni Skate Jam bo skupek tekmovanja v rolkanju in hiphop 
koncerta. Foto: Gregor Mezgec
Sobotni Skate Jam bo skupek tekmovanja v rolkanju in hiphop koncerta. Foto: Gregor Mezgec

KOPER > V relativno novem in sodobno opremljenem skate parku v Kopru bo rolkarsko tekmovanje potekalo med 17. in 20. uro, zatem pa se bo dogajanje preselilo na bližnji travnik, kjer bodo nastopila zveneča imena domače hiphop scene.

Po rolkarskem tekmovanju bodo v koprskem skate parku nastopili Masayah, Sahareya, SunnySun, Out-Lot in Whynnel.

Masayah to soboto prihaja v koprski skate park. (foto: Luka Anžič Souza)

Zvezda večera bo brez dvoma raperka Masayah, ki je nedolgo tega s profesorjem Igorjem Saksido izdala Zbirko slovenske uporniške poezije, ki nosi naslov H2SO4 in bo kmalu dobila tudi zvočno podobo. V Kopru bo prvič nastopila vzhajajoča zvezda domačega hiphopa, raperka, plesalka in vsestranska umetnica sirskih korenin, Sarah Al Sareh, bolje znana kot Sahareya. Slednji se bo na odru pridružil njen starejši brat, sicer starosta ljubljanske hiphop scene, DJ SunnySun, s katerim je pred kratkim posnela album Improvised Colors.

Za instrumentalni del večera bosta poskrbela domačina, DJ in producent Out-Lot, ki se ga marsikdo morda spominja s koncertov zdaj že ponarodelega Drill-a, ter stari znanec koprske publike, Whynnel.


Najbolj brano