Na Bernardinu vabi obnovljen bazenski kompleks

V družbi Sava turizem, ki v Istri upravlja s petimi kopališči, izolskim Simonovim zalivom, strunjansko Salinero, kopališčem Grand Hotela Bernardin, bližnjega Hotela Vile Park in Kampa Lucija, med večjimi novostmi za letošnjo kopalno sezono (začenjajo jo 15. junija) opozarjajo na obnovo bazenskega kompleksa Arcobaleno na kopališču Hotela Vile Park na Bernardinu.

Javno kopališče na Svetilniku včeraj  dopoldne  Foto: Tomaž Primožič/FPA
Javno kopališče na Svetilniku včeraj dopoldne  Foto: Tomaž Primožič/FPA

IZOLA, BERNARDIN, STRUNJAN > Do konca junija preurejajo plavalni bazen in del otroških bazenov, namenjenih najmlajšim, predvideli so tudi nova vodna otroška igrala, ki vključujejo različne vodne efekte.

“Tudi letos bomo v kopalno sezono vstopili z okoljskim znakom Modra zastava, ki je pokazatelj (eko)kakovosti turistične destinacije. V Savi Turizem smo dobili pet modrih zastav,” naznanjajo v PR oddelku Save Turizma. Modre zastave bodo po njihovih besedah plapolale na vseh petih omenjenih kopališčih, v Simonovem zalivu že 22. leto zapored.

Kdaj se začne kopalna sezona?

Čeprav kopalna sezona na morju uradno in po podatkih Agencije RS za okolje traja od 1. junija do 15. septembra, jo na izolskih kopališčih in kopališčih, s katerimi upravlja družba Sava turizem, začenjajo šele 15. junija. Takrat se kopalna sezona formalno začne na jezerih in rekah in traja do 31. avgusta.

Tuši in sanitarije v Simonovem zalivu in na obalni cesti brezplačni

Od 15. junija do predvidoma 11. septembra bodo imeli v Simonovem zalivu vsak dan tri reševalce iz vode, ne glede na vreme, uporaba tušev in sanitarij bo brezplačna.

Tobogan bodo do 25. junija odpirali zgolj med konci tedna od 10. do 18. ure, zatem pa vsak dan in do 19. ure. Spust bo tudi letos stal evro, deset spustov osem evrov. Glede knjižnice na plaži pravijo, da se še dogovarjajo, parkiranje bodo omogočali za 1,20 evra na uro oziroma za 12 evrov za ves dan.

Novosti se obetajo tudi na nekdanji obalni cesti med Izolo in Koprom, kjer bo uporaba tušev in sanitarij letos od 15. junija brezplačna. “Gre za poenoten režim z Mestno občino Koper,” pojasnjujejo v občinski upravi in dodajajo, da bo uporaba tušev na Svetilniku še naprej plačljiva. Za urejanje območja izolskih kopalnih voda je zadolžena občina in za Svetilnik po pogodbi o upravljanju skrbi javno podjetje Komunala, občina kot vzdrževalec javne površine skupaj s Komunalo vzdržuje tudi pomol pod Belvederjem.

Knjižnica na plaži na Svetilniku

“Tako kot lani bo tudi letos na Svetilniku delovala knjižnica na plaži, ki je bila med obiskovalci lepo sprejeta,” napovedujejo. Za parkiranje avtomobilov pod Belvederjem pa opozarjajo, da je treba od maja do konca septembra odšteti evro na uro oziroma osem evrov za ves dan (parkiranje je plačljivo 24 ur dnevno). Možno je kupiti mesečni abonma, za Izolane stane deset evrov, za zaposlene v Izoli s potrdilom delodajalca 15 evrov in za ostale 30 evrov. Parkiranje motornih koles pa je na označenih mestih brezplačno.


Najbolj brano