Luka Dončić spet v prvi peterki lige NBA

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je bil v svoji četrti sezoni onkraj luže še tretjič izbran v prvo peterko severnoameriške lige NBA, so danes sporočili iz vodstva lige. V svoji prvi sezoni v ZDA pa je bil Dončić novinec leta.

Luka Dončić se je pridružil trem legendam -  Larryju Birdu, Georgeu 
Gervinu in Timu Duncanu, ki so bili doslej edini s tremi ali štirimi 
uvrstitvami v začetno peterko v svojih prvih štirih sezonah v ligi 
vse od združitve lig ABA in NBA v sezoni 1976/77. Foto: Profimedia
Luka Dončić se je pridružil trem legendam - Larryju Birdu, Georgeu Gervinu in Timu Duncanu, ki so bili doslej edini s tremi ali štirimi uvrstitvami v začetno peterko v svojih prvih štirih sezonah v ligi vse od združitve lig ABA in NBA v sezoni 1976/77. Foto: Profimedia

NEW YORK > S tem se je 23-letni Slovenec pridružil trem legendam Larryju Birdu, Georgeu Gervinu in Timu Duncanu, ki so bili doslej edini s tremi ali štirimi uvrstitvami v začetno peterko v svojih prvih štirih sezonah v ligi vse od združitve lig ABA in NBA v sezoni 1976/77.

Poleg Luke Dončića sta v prvi peterki pristala še dva Evropejca; grški zvezdnik Giannis Antetokounmpo (Milwaukee), ki je prejel 100 odstotkov glasov, ter srbski center Nikola Jokić (Denver), ki so ga še drugo sezono zaporedoma izbrali tudi za najkoristnejšega igralca (MVP). Če je Antetokounmpo prejel 100 glasov za mesto v začetni peterki, pa sta jih Jokić in Dončić vsak po 88. Oba sta bila v prvo peterko izbrana še tretjič.

Tem trem evropskim igralcem sta se v izboru pridružila še dva Američana; Devin Booker (Phoenix), ki so ga prvič izbrali v najboljšo peterko, in Jayson Tatum (Boston).

Prvič po sezoni 1954/55 pa so v najboljši ekipi lige NBA pristali košarkarji, vsi mlajši od 27 let.

Medtem pa drugo najboljšo ekipo po izboru novinarjev sestavljajo Joel Embiid (Philadelphia), Ja Morant (Memphis), Kevin Durant (Brooklyn), Stephen Curry (Golden State) in DeMar DeRozan (Chicago).


Najbolj brano