Bistriško vendarle ne bo brez poslanca

Potem ko bo ministrski položaj zasedel Matej Arčon (Gibanje Svoboda), ga bo v poslanskih klopeh nadomestil Aleksander Prosen Kralj. Zase pravi, da bo postojnsko-bistriški poslanec, saj je tesno povezan tako s Postojno kot Ilirsko Bistrico, od koder je doma, čeprav je doslej delal v Ljubljani.

Aleksander Prosen Kralj
Aleksander Prosen Kralj 

PRIMORSKA > Nekdanji televizijski novinar, danes podjetnik Aleksander Prosen Kralj, po izobrazbi diplomirani ekonomist, doma iz Vrbovega pri Ilirski Bistrici, je za GS kandidiral v postojnskem okraju, kjer je dosegel najboljši rezultat (34,5 odstotka), na ravni volilne enote pa je med kandidati GS zasedel sedmo mesto. Glede na to, da je GS v postojnski enoti osvojilo pet mandatov, je bil še pred njim v vrsti za nadomestnega poslanca Danijel Bešič Loredan, ki pa bo prav tako postal minister. A Prosen Kralj je že takoj po tem, ko je bil znan izid volitev, vedel, da se bo za prihodnja štiri leta preselil v državni zbor, saj je bilo predvideno, da tako Matej Arčon kot Danijel Bešič Loredan prevzameta druge funkcije. Na volitve se je podal zaradi nezadovoljstva z razmerami v državi, da bo poslanec, pa, kot nam je priznal, ni zelo resno računal. “Toda če sem imel prej toliko povedati o tem, kaj vse je narobe, je prav, da zdaj, ko imam priložnost, naredim vse, kar je v moji moči, za spremembe na bolje. Nisem več rosno mlad, sem pa dovolj mlad, da imam še veliko energije in zagona,” je poudaril 36-letnik, ki je bil pred leti aktiven tudi v postojnskih mladinskih društvih, vodil je tudi tukajšnji klub študentov. Kot pravi, si želi predvsem spoštovanja. “Da vsakega, ki v tej državi prispeva po svojih močeh, spoštujejo. Ne pa vsakodnevno cinično zmerjajo. In potiskajo med manjvredne.”

Ker živi med Ljubljano, Postojno in Ilirsko Bistrico pa so mu dobro poznane tudi lokalnih zagat, na čelu s prometnimi. Zato se bo zavzemal, da tudi projekt avtoceste med Postojno in Jelšanami ne bo zastal, čeprav je prepričan, da zgolj avtocesta vseh ilirkobistriških razvojnih težav ne bo rešila.

Aleksander Prosen Kralj

nadomestni poslanec Gibanja Svoboda

“Želim si predvsem spoštovanja. Da vsakega, ki v tej državi prispeva po svojih močeh, spoštujejo. Ne pa vsakodnevno cinično zmerjajo.”


Najbolj brano