V novi številki Primorskih novic preberite

Ankarančani se vse pogosteje sprašujejo, kaj se je zgodilo z občinskim načrtom, da bo v prostorih, ki so bili do lanskega leta v lasti družbe Geaprodukt, nastala trgovina z živilskim in mešanim blagom.

Prostori, ki so bili vrsto let v lasti podjetja Geaprodukt, so danes  
ankaranski, vendar občina še zmeraj čaka, da bo podjetje prostore  
zapustilo in jim nepremičnino prepustilo v uporabo.

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Prostori, ki so bili vrsto let v lasti podjetja Geaprodukt, so danes ankaranski, vendar občina še zmeraj čaka, da bo podjetje prostore zapustilo in jim nepremičnino prepustilo v uporabo.  Foto: Tomaž Primožič/FPA

S policijsko pomočjo do bolnišnice

S prižganimi modrimi lučmi je policijska patrulja stala na razcepu Bivje, nekaj trenutkov kasneje pa s sireno švignila skozi gnečo proti Izoli. Tesno za njo je vozil rdeč civilni avto s koprsko registracijo. Na koprski policijski upravi so nam povedali, da je policija spremljala voznika, ki je v izolsko bolnišnico peljal hudo bolno žensko.

Plina s Krka ne bo, v igri zdaj Rovigo

Obisk infrastrukturnega ministra Jerneja Vrtovca pred volitvami na Krku, kot kaže, ni prinesel plina za Slovenijo. Slovenski veletrgovec s plinom Geoplin je namreč ostal praznih rok na razpisu za pridobitev zadnjih prostih zmogljivosti za dobavo plina na terminalu Krk.

Računajo, da bo to še ena hiša dobrovoljcev

Koliko ljudi bo lahko sprejel dnevni center za starejše, bo možnost brezplačnega prevoza od doma, kakšna bo cena storitve - to in še marsikaj je zanimalo udeležence predstavitve Hiše dobre volje, ki bo v nekdanji menzi podjetja AluKomen zaživela jeseni. V njej bo prostora za 15 do 20 ljudi, zanimanje pa je že zdaj precejšnje.

Trst - brlog vohunov, ki je navdihnil številne filmarje

Po etapah v Ljubljani in Gorici sta se v ponedeljek v Trstu sklenila obsežen simpozij in filmska retrospektiva z naslovom Vzhod/Zahod, Meja skozi film in zgodovino 1945-1954, ki je s številnimi strokovnjaki s področja zgodovine in filma osvetlila zelo burno obdobje v našem obmejnem prostoru.

Štorje sz škrinje (22): Iz ust none Vance se je svetilo

Ko je bilo govora o zlatu in “šoldih”, je nona Vanca vedno rekla, da “hudič serje vselin na kêp”. Če bi tedaj vedela, da je bila za mar sikoga “živ hudič”, bi “altro ke” obogatela.

Mirella Baruca v tokratnih Štorjah sz škrinje o “zlatih zobeh” in koprskih zlatarjih.

“Vedno me je zanimal zlasti človek”

Gledališki režiser Dušan Mlakar bo na jutrišnji podelitvi primorskih gledaliških nagrad prejel tantadruja za življenjsko delo.


Najbolj brano