V novi številki Primorskih novic preberite

Načinov za boj proti vlomilcem je veliko, a morda zaležejo tudi inovativni prijemi, začinjeni s humorjem. Potem ko so jim večkrat vlomili, so se v znani piranski sladoledarni Karamela zatekli prav k humorju - obvestilu za potencialne vlomilce.

Ana Delfar iz piranske sladoledarne Karamela  pravi, da jim 
vlomilci največ škode naredijo na  vhodnih vratih. Foto: Sonja Ribolica
Ana Delfar iz piranske sladoledarne Karamela pravi, da jim vlomilci največ škode naredijo na vhodnih vratih. Foto: Sonja Ribolica

Nova Gorica: cene stanovanj čez vse razumne meje

Zaradi podražitve gradbenega materiala in dela čas ni naklonjen stanovanjski gradnji. V mestu, kjer že tako krvavo primanjkuje stanovanj, bo 15 srečnežev v kratkem prevzelo nova, ostali pa čakajo na boljše čase. Odprtih in načrtovanih projektov je kar nekaj, medtem pa cene starih stanovanj rastejo čez vse razumne meje.

Iščejo domačina, ki bi za Turke odprl trgovinico

Osem mesecev pozneje, kot so prvotno načrtovali, se bodo turški delavci vendarle lahko preselili v začasno delavsko naselje pri Orehku. S selitvijo bodo začeli v kratkem, saj so v podjetju Yapi Merkezi, ki sodeluje pri gradnji drugega tira, že dobili uporabno dovoljenje.

Izolski mandrač bo spet kamnit

Obnova polovice izolskega mandrača gre h koncu, nekatere Izolane pa skrbi, da bo tradicionalno pristanišče po obnovi betonsko in ne več kamnito, kot je bilo. V Komunali takšne bojazni odločno zavračajo.

Goriška bo dobila svoje Križanke

Tri desetletja po tem, ko so v arhitekturnem biroju Ravnikar Potokar narisali načrt za gledališče in zunanji avditorij, ki bi moral biti sestavni del SNG Nova Gorica, se slednji le uresničuje.

Če so ljudje preživeli nasilje, so sposobni preživeti marsikaj”

Katja Zabukovec Kerin iz Društva za nenasilno komunikacijo v velikem intervjuju 7. vala o femicidu, nasilju v družinah, partnerskih odnosih in novih, lepših življenjih, ki si jih zmorejo ustvariti žrtve.

S pravico do splava naprej v preteklost

Se v razvitih družbah v 21. stoletju napoveduje regresija že zdavnaj pridobljenih pravic do opravljanja splava?

Mož, ki “drži skupaj” orkester

Tokratni (ne)znanec iz domačega kraja je Alen Babič, klarinetist in povezovalni člen Pihalnega orkestra Marezige.

Recenzija primorskih gledaliških predstav

Primorska gledališka sezona je bila v znamenju živali: začela se je s Čričkom in temačnim občutkom, na malem novogoriškem odru se izteka z “najbolj osamljenim kitom na svetu”, poimenovanim 52 hertzov, v Kopru in Trstu pa s Ptičjo farmo.

Mura za Koper, Bravo za Maribor?

Po predzadnjem krogu so se v prvi nogometni ligi na vrhu lestvice zamenjala razmerja moči, saj s točko prednosti pred Koprom znova vodi Maribor. Oba bosta v nedeljo ob 17.30 gostovala pri zahtevnih tekmecih.


Najbolj brano