Ročnemu menjalniku so se odpovedali

Bavarci v zadnjih nekaj mesecih intenzivno prenavljajo svojo paleto vozil. Zdaj so predstavili prenovljeno serijo 3, ki na slovenske ceste prihaja jeseni. Če povzamemo, serija 3 je dobila spremenjen odbijač in nove luči, v notranjosti je glavna sprememba nova generacija infozabavnega vmesnika, motorji pa ostajajo enaki, vendar brez ročnih menjalnikov.



BMW-jeva serija 3 je tokrat dobila oblikovne spremembe tako na zunanjosti kot v notranjosti, manj pri pogonski tehniki. Foto: BMW
BMW-jeva serija 3 je tokrat dobila oblikovne spremembe tako na zunanjosti kot v notranjosti, manj pri pogonski tehniki. Foto: BMW

Na velike ledvičke serije 4 velik del pristašev znamke še vedno gleda postrani in ob prvih slikah prototipov za prenovo serije 3 je marsikomu odleglo - BMW ohranja razliko med dinamično kupejevsko serijo 4 in bolj konzervativno serijo 3 za tradicionalno naravnane kupce. Če se najprej pomudimo pri nosu - sprednje luči so zdaj precej ožje in zelo pravilnih oblik, medtem ko je vrhunska tehnologija osvetljevanja ostala, spremenjena je le podoba dnevnih LED luči, ki so dobili obliko črke C. Med njimi je ostala nespremenjena maska, le da so pokončne letvice zdaj dvojne (in ne enojne kot pred prenovo). Drugačna je tudi podoba spodnjega dela odbijača z novimi vstopniki za zrak. Osrednji del, nad katerim je registrska tablica, deluje mogočno, sploh pri M paketu opreme, na straneh pa sta dva elementa v obliki črke L in z manjšim pokončnim vstopnikom za zračenje zavor.

Ukrivljen zaslon tudi za trojko

Zadek je doživel še najmanj sprememb, enake so ostale celo zadnje luči. V paketu opreme M je opazno narasel difuzor, odsevniki, ki so bili prej pod lučmi, pa so se preselili v pokončno lego na skrajni rob odbijača.

S prenovo se je poslovil klasični menjalnik, upravljanje avtomatskega so preselili v zdaj zares majhen gumb med sedežema, je pa zato ročno prestavljanje z lopatkami za volanom serijsko.

Prva stvar, ki bo padla v oči v notranjosti, je plošča s prikazovalniki na sprednji armaturni plošči - nič več elegantno stopljen del s površino izstopa z dvema pokončnima zaslonoma, eden je za voznika z merilniki in novo grafiko, sredinski je namenjen infozabavnemu vmesniku, vlada pa mu osma generacija operacijskega sistema. Osrednji zaslon zdaj meri 14,9 palca in je občutljiv na dotik, seveda pa ostaja tudi nadvse uporaben iDrive vrtljivi gumb na konzoli med sedežema.

Po vzoru večjih bratov je ukrivljeni zaslon zdaj del tudi tega prenovljenega modela. Foto: BMW

Klimatska naprava se je zdaj preselila na zaslon in tako je odpadla vrsta s klasičnimi gumbi, reže za zračenje pa so pod zaslonom ožje. Navigacija je serijska, prav tako je po novem v osnovni opremi tudi tripodročna klimatska naprava. Med serijsko opremo so se preselili tudi samodejno zatemnjevanje vzvratnega ogledala in sistem za pomoč pri parkiranju s senzorji spredaj in zadaj.

Serijska proizvodnja se začenja julija

S prenovo se je poslovil tudi klasični menjalnik, upravljanje avtomatskega pa so preselili v zdaj zares majhen gumb med sedežema, je pa zato ročno prestavljanje z lopatkami za volanom serijsko. Motorna paleta ostaja nespremenjena z enako močjo in navorom, edino 330i je dobil spremenjen izpušni sistem in posledično je moč padla s 190 kW na 180 kW, navor pa ostaja 400 Nm. V ponudbi ostajata tudi dva priključna hibrida, 320e s 150 kW (204 KM) in 330e z 215 kW (292 KM), slednji je na voljo tudi s štirikolesnim pogonom xDrive tudi pri limuzinski izvedbi, šibkejši le pri karavanu. Nasploh ostaja razpon ponudbe motorjev, tako dizelskih in bencinskih kot obeh priključnih hibridov, zelo velik – v obeh različicah, limuzinski in karavanski, je na voljo kar 30 modelov z močjo med 90 in 275 kW, večina motorjev pa je na voljo tudi s štirikolesnim pogonom xDrive. Predvsem karavanski touring je zanimiva zgodba - oblika počasi izginja tudi na starem kontinentu, kjer pri seriji 3 predstavlja 20-odstotni delež, na globalni ravni pa ta znaša še manj, 14 odstotkov. Proizvodnja prenovljene serije 3 se začenja julija, v Slovenijo pa prvi primerki pripeljejo septembra ali oktobra.


Najbolj brano