Inšpektorji preverjajo prodajo sadja in zelenjave na stojnicah

Zaradi stalne problematike pri izpolnjevanju zahtev različne zakonodaje inšpekcijske službe tudi letos že opravljajo nadzore nad prodajo sadja in zelenjave na stojnicah. Poseben poudarek je namenjen prodajalcem na stojnicah ob cestah, so sporočili iz Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin in Finančne uprave RS.



Nadzori finančnih inšpektorjev so usmerjeni v preverjanje izpolnjevanja zakonodaje s področja dela in zaposlovanja na črno 
ter davčnega potrjevanja računov. Foto: Tomaž Primožic/FPA
Nadzori finančnih inšpektorjev so usmerjeni v preverjanje izpolnjevanja zakonodaje s področja dela in zaposlovanja na črno ter davčnega potrjevanja računov. Foto: Tomaž Primožic/FPA

SLOVENIJA > V nadzorih, ki se bodo izvajali preko celega leta, poleg inšpektorjev Finančne uprave RS in Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin sodelujejo še inšpektorji Tržnega inšpektorata RS, Inšpektorata za infrastrukturo ter Urada za meroslovje.

Nadzori finančnih inšpektorjev so usmerjeni v preverjanje izpolnjevanja zakonodaje s področja dela in zaposlovanja na črno ter davčnega potrjevanja računov. Inšpektorji uprave za varno hrano pa preverjajo higieno živil, sledljivost, kakovost in označevanje.

Inšpektorji urada za meroslovje so zadolženi za nadzor nad izpolnjevanjem meroslovnih zahtev za neavtomatske tehtnice, tržni inšpektorji preverjajo soglasja za prodajo, označitev stojnic, zagotavljanje podatkov o stanju blaga ter označitev cen, inšpektorji za infrastrukturo pa izpolnjevanje zakonodaje s področja cest.


Najbolj brano