Izolani so dobili izmenjevalnico knjig

Po centru uporabnih predmetov (CUP), ki od leta 2015 deluje v zbirnem centru na Baredih in od leta 2019 v mestu na Muzčevi 7, imajo v Izoli od minulega četrtka tudi izmenjavo rabljenih knjig. Omogočajo jo v prostorih Art kavarne Odeon v Ulici Prekomorskih brigad 4.

  V knjižnem CUP kotičku si želijo, da bi ljudje prinašali dobre knjige, 
ki so jih prebrali in jih  želijo  deliti z drugimi.  Foto: Vir: Občina Izola
V knjižnem CUP kotičku si želijo, da bi ljudje prinašali dobre knjige, ki so jih prebrali in jih želijo deliti z drugimi.  Foto: Vir: Občina Izola

IZOLA > Poslanstvo takšnih centrov je spodbujati ponovno uporabo, s katero predmetom podaljšujemo življenjsko dobo in zmanjšujemo količino odpadkov.

Knjige so v digitalnem svetu, v katerem so ekrani zamenjali papir in kjer je dostop do informacij izredno hiter, postavljene na stran. Z izmenjevalnim kotičkom pa jim bodo dali možnost nadaljnje uporabe in spodbujali branje. Vodja Art kavarne Odeon oziroma Zavoda Kvart Tanja Plešivčnik Zelenko je tudi pobudnica projekta Knjižnice pod krošnjami.

Knjižni CUP kotiček je peta izolska točka za izmenjavo - po tistih v podružnici OŠ Vojke Šmuc v Kortah, Eko vrtcu Mavrica in otroškem izmenjevalnem kotičku v Društvu prijateljev mladine so v Livadah uredili prvi pasji poligon iz rabljenih predmetov. V CUP v mestu pa so v treh letih delovanja zabeležili več kot 2000 uporabnikov, več kot 8000 izmenjav in več kot 35.000 oddanih predmetov.


Najbolj brano