Z avtom najprej v robnik, nato še v steno predora

V nedeljo nekaj minut po 21. uri se je v predoru Kastelec zgodila prometna nesreča, ki je za eno uro zaprla promet v predoru. Voznica je z avtomobilom peljala proti Kopru, v predoru pa je iz neznanega razloga najprej zapeljala v levo, trčila v robnik, nato pa jo je zaneslo še v desno, kjer je trčila v steno. Reševalci so jo odpeljali v izolsko bolnišnico, policisti pa ji bodo poslali plačilni nalog.

 Foto: PGD Materija
Foto: PGD Materija

PRIMORSKA >V predoru so poleg policistov ter sežanskih in hrpeljskih reševalcev posredovali gasilci matarskega prostovoljnega društva ter poklicni gasilci iz Kopra in Sežane. Zavarovali so kraj nesreče, do prihoda reševalcev so voznici nudili prvo pomoč, nato pa reševalcem pomagali pri zdravniški oskrbi. Voznica je v avtomobilu prevažala tudi psa, ki se v nesreči nista poškodovala. Zanju je poskrbelo osebje zavetišča. Na intervenciji je sodelovalo 22 gasilcev iz omenjenih treh enot, na kraju nesreče so pomagali tudi delavci Darsa.

Številni vlomi konec tedna

V Kopru je nekdo vlomil v hišo na Oljčni poti, od koder je odnesel zlatnino in srebrnino, ter v hišo na Ul. Generala Levičnika, iz katere je ukradel gotovino. Vlomili so tudi v hišo na Šolski ulici, iz katere niso nič ukradli. Policisti so obravnavali še poskus vloma v hišo v Postojni.

V Ankaranu izginili dve električni kolesi

V soboto so v Ankaranu ukradli dve električni kolesi, vredni 12.000 evrov.

Trčil v peško

V Postojni je voznik osebnega avtomobila z ogledalom trčil v peško. Reševalci so jo odpeljali v ljubljanski klinični center. Vozniku sledi ukrep glede na težo poškodb.

Konec tedna so policisti na območju PU Koper odredili 137 preizkusov alkoholiziranosti, od katerih je bilo 12 pozitivnih. V šestih primerih so policisti voznikom odvzeli vozniško dovoljenje.

Med zasilnim pristankom na Tolminskem se je laže poškodoval 32-letni nemški jadralni padalec

Včeraj okoli 13.30 so policisti prejeli obvestilo o nesreči tujega jadralnega padalca med zasilnim pristankom nad naseljem Ljubinj v Občini Tolmin. Po do sedaj zbranih podatkih je 32-letni jadralni padalec, državljan Nemčije, okoli 13. ure v lastni režiji vzletel na vzletni točki na Kobali na Tolminskem. Med zasilnim pristajanjem na travniku v bližini Ljubinja se je nemški jadralni padalec umikal električnemu daljnovodu in zaradi prenizke višine z nogo zadel sleme gospodarskega poslopja. Pri padcu na tla si je predvidoma lažje poškodoval nogo in so ga reševalci odpeljali na preventivni pregled v šempetrsko bolnišnico.

Na gradbišču na Ajdovskem kradli gorivo

Policisti so danes zjutraj obravnavali tatvino goriva na enem od gradbišč v Ajdovščini. Po dosedanjih ugotovitvah je neznani storilec konec tedna iz tovornega avtomobila iztočil približno 200 litrov dizelskega goriva, iz bagra pa približno 150 litrov goriva. Gospodarski družbi je povzročil za 580 evrov škode.

Zelo globoko pogledal v kozarec

Policisti so včeraj, ob 00.26, v Novi Gorici ustavili in z alkotestom preizkusili 51-letnega voznika motornega kolesa. Rezultat je pokazal, da je bil voznik močno pod vplivom alkohola, in sicer napihal je 1.08 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega bodo podali tudi obdolžilni predlog na okrajno sodišče.


Najbolj brano