Oddaja Striscia la notizia razkrila novo službo Luke Jurija

Konec marca, ko je izpustil iz rok direktorske vajeti Pokrajinskega muzeja Koper, je Luka Juri napovedal, da bo poslej služboval v zasebnem sektorju v Italiji, kaj točno bo počel, pa ni razkril. Po včerajšnji oddaji Striscia la notizia je jasno, da se je zaposlil v družbi Reef, ki se ukvarja z nepremičninskimi posli.

Bivši direktor Pokrajinskega muzeja Koper Luka Juri, kot kaže,  po 
novem službuje v podjetju Reef, ki se ukvarja z nepremičninskimi 
posli. Foto: posnetek zaslona
Bivši direktor Pokrajinskega muzeja Koper Luka Juri, kot kaže, po novem službuje v podjetju Reef, ki se ukvarja z nepremičninskimi posli. Foto: posnetek zaslona

RIM > Avtorji prispevka, ki so ga predvajali v včerajšnji oddaji Striscia la notizia na Canale 5, so šli po sledeh pritožb kupcev oziroma prodajalcev nepremičnin, ki so opozorili na sumljiv model poslovanja podjetja Reef. V prispevku Luka Juri nastopa kot odgovorni za komunikacijo v tem podjetju.

Kupijo nepremičnino in jo prodajo naprej po nižji ceni

V poslovanju z nepremičninami se družba Reef pojavlja kot nekakšen posrednik. V oddaji so na primeru skušali pojasniti njihov nenavaden model poslovanja: Nekdo prodaja hišo za 380.000 evrov. Kot kupec se pojavi družba Reef, ki pa ponudi plačilo manjšega predujma v dveh mesecih, preostalo kupnino pa šele po šestih mesecih, obenem si zagotovi pravico, da nepremičnino takoj proda naprej, in to po znižani ceni. Hišo, ki jo torej odkupuje za 380.000 evrov, ponudi na trgu za 345.000 evrov. Pri tem od kupca zahteva takojšnje plačilo četrtine kupnine, torej 80.000 evrov, preostanek pa kupec lahko plača na obroke. Do notarskega zapisa kupoprodajne pogodbe in predaje nepremičnine po njihovem modelu pride šele po štirih, šestih ali 18 mesecih, je slišati Jurijev glas v oglasnem videoposnetku za družbo. Takojšnjega plačila celotne kupnine družba Reef od kupcev ne sprejema, saj da to ni skladno z njihovim modelom.

V prispevku televizijska ekipa obišče sedež podjetja Reef v Rimu v družbi oškodovane stranke, ki pove, da je že aprila lani plačala 40.000 evrov predujma za stanovanje, ki je bilo naprodaj za 139.000 evrov, a notarskega zapisa še ni dočakala. Še več, isto stanovanje zdaj prodaja druga agencija, in to za bistveno višjo ceno, 185.000 evrov.

Juri ji razloži, da bo denar prejela nazaj, za ostala nepojasnjena vprašanja pa gledalce napoti na brezplačno telefonsko številko.


Najbolj brano