Klub izolskih študentov in dijakov s prenovljenimi prostori

V soboto je Klub izolskih študentov in dijakov po enoletni prenovi ponovno odprl svoja vrata. Vrednost projekta je znašala približno 30.000 evrov, od tega je bilo 17.000 evrov pridobljenih iz participativnega proračuna v okviru projekta Soustvarjam skupnost.

Vrednost prenove prostorov KIŠD-ja je znašala 30.000 evrov.
Vrednost prenove prostorov KIŠD-ja je znašala 30.000 evrov.  

IZOLA > Prenova je zajemala zamenjavo dotrajanih vrat, obnovo tal, namestitev nove električne in vodovodne napeljave, brušenje in pleskanje sten, nakup nove kuhinje in drugega pohištva. Prostori so zasnovani tako, da se lahko v njih odvijajo različne aktivnosti, denimo koncerti in zabave, pa tudi delavnice in predavanja. Na otvoritvi prostorov se je mudil tudi izolski župan Danilo Markočič. “Občina Izola je prepoznala potrebo in prek projekta omogočila financiranje prenove. Zelo sem vesel, da Klub izolskih študentov in dijakov deluje in da šteje toliko aktivistov,” je povedal Markočič.

Izolske študente je obiskal tudi župan Danilo Markočič

Ob tej priložnosti je Izolo obiskal tudi Mark Dolenšek, predsednik Sveta študentskih organizacij lokalnih skupnosti, ki je med drugim dejal, da je ponosen na uspešno delovanje kluba: "V času, ko se študentski klubi zbujamo iz obdobja okrnjenega delovanja, je pomembno, da si pomagamo in skupaj ustvarjamo študentsko skupnost, pa naj bo to na lokalni, regionalni ali nacionalni ravni. V veselje mi je, ko vidim, da se študentje povezujejo s svojo lokalno skupnostjo. Študentje so lahko srečni, da imajo v svoji lokalni skupnosti skupino ljudi, ki se trudi realizirati in ustvarjati različne projekte in dogodke".

Prenova je zajemala zamenjavo dotrajanih vrat, obnovo tal, namestitev nove električne in vodovodne napeljave, brušenje in pleskanje sten, nakup nove kuhinje in drugega pohištva

Želijo si, da bi občina tudi v prihodnje upoštevala probleme mladih

Uradni del otvoritve je sklenila predsednica Tina Klobas, ki je podrobneje opisala potek prenove in se zahvalila občini za pridobljena sredstva. “Zasluge gredo tudi občanom, ki so s svojimi glasovi podprli projektni predlog in omogočili njegovo izvedbo. V imenu vseh mladih izražam željo, da bi občina tudi v prihodnje upoštevala potrebe mladih,” je poudarila. Vse mlade Izolane in Izolanke je povabila k druženju v novih prostorih in sokreiranju čimbolj pestrih in zanimivih vsebin.


Najbolj brano