Zelena luč za luči na stadionu

Razsvetljavo na stadionu Rajka Štolfe v Sežani bodo predvidoma pričeli postavljati v drugi polovici maja letos. Tako določa pogodba, ki jo je župan David Škabar podpisal z izbranim podjetjem Godina. Vrednost del je dobrih 600.000 evrov.

 Sežanski župan David Škabar je po več zapletih zdaj  vendarle 
podpisala pogodbo z izbranim ponudnikom, podjetjem Godina. Foto: Arhiv občina Sežana
Sežanski župan David Škabar je po več zapletih zdaj vendarle podpisala pogodbo z izbranim ponudnikom, podjetjem Godina. Foto: Arhiv občina Sežana

SEŽANA > Z začetkom del bodo počakali do zaključka nogometnega prvenstva Slovenije, zaključili pa jih bodo v drugi polovici letošnjega leta. Postavili bodo štiri stebre, visoke približno 30 metrov, na katere bo nameščena razsvetljava. Dela zajemajo še vsa spremljajoča gradbena dela in priključke na komunalno infrastrukturo.

Šele drugi razpis uspešen

S tem je končana dolga pot izbire ponudnika, občina je namreč gradbeno dovoljenje pridobila že februarja lani. Prvi razpis julija lani je bil neuspešen, ker so vse ponudbe presegale višino predvidenih sredstev v občinskem proračunu. Zato so morali svetniki najprej sprejeti rebalans proračuna za leto 2021.

Tudi drugi razpis, ki so ga objavili konec oktobra lani, ni minil brez zapletov, saj se je eden od štirih neizbranih ponudnikov, podjetje Gregorič Elektromehanika, pritožil, vendar je Državna revizijska komisija pritožbo zavrnila.

Vrednost pogodbenih del znaša 604.000 evrov (z ddv). Župan David Škabar je pretekli teden podpisal pogodbo z Maksom Godino, direktorjem izbranega podjetja podjetja Godina.


Najbolj brano