Zanimanje vrtičkarjev preseglo ponudbo

Občina Ajdovščina je pred slabimi desetimi leti na območju Kresnic uredila prve mestne vrtičke in več kot 50 najemnikom omogočila pridelavo sezonske zelenjave. Ker se na območju začenja gradnja nove soseske, je občina za vrtičke uredila zemljišče pod nakupovalnim središčem. Prostora je za 101 vrtiček, povpraševanje pa je preseglo ponudbo. Občina bo poskušala najti dodatno lokacijo.

Občina je na novi lokaciji za mestne vrtičke uredila  101 parcelo, 
zanimanje pa je preseglo ponudbo.
Občina je na novi lokaciji za mestne vrtičke uredila 101 parcelo, zanimanje pa je preseglo ponudbo. 

AJDOVŠČINA > Mestni vrtički ob soseski Kresnice so se v devetih letih med Ajdovci izkazali za dobrodošlo rešitev. Zato je bilo zanimanje tudi za cenovno ugoden najem ene od 53 parcel veliko.

Zdaj se začasni vrtički ob Kresnicah umikajo gradbenim strojem in bodoči stanovanjski soseski, zato je občina zanje poiskala novo lokacijo. Gre za 5500 kvadratnih metrov veliko zemljišče na Rusnah, pod nakupovalnim središčem, kjer je prostora za natanko 101 vrtiček. Večini so odmerili približno 51 kvadratnih metrov.

Kot so pojasnili na občini, so na zemljišču napeljali vodovodno omrežje za zalivanje poljščin. “V teh dneh se nameščajo hišice za orodje, v štirih objektih bodo na voljo po trije prostori z ločenimi vhodi, namenjeni hrambi orodja najemnikov vrtičkov. Okrog vsakega vrtička bo stala ograja. Dostop je urejen z glavne ceste, med vrtički in prvimi hišami se bo zasadilo zelenje,” so pojasnili na občini, ki je za posege v letošnjem proračunu zagotovila nekaj manj kot 80.000 evrov,

Precej vrtičkov so razdelili med dosedanje najemnike na območju Kresnic, za preostale je občina objavila javno povabilo, interes pa je presegel ponudbo. Občina je z izbranimi kandidati začela podpisovati zakupne pogodbe, in sicer za določen čas, do 31. decembra 2023. Letna zakupnina znaša od 20 do 40 evrov, odvisno od velikosti vrtička. Za tiste, ki tokrat niso uspeli, bodo pripravili čakalno listo, župan Tadej Beočanin pa je napovedal, da bodo glede na veliko povpraševanje po vrtičkih poskušali poiskati še dodatno lokacijo.


Najbolj brano