Začenja se jubilejni Teden restavracij

Teden restavracij, priljubljena akcija za popularizacijo gastronomije, bo od danes do prihodnje nedelje potekala desetič.

 Foto: Aleš Fevžer
Foto: Aleš Fevžer

SLOVENIJA > Prvič so jo pripravili ob Evropski prestolnici kulture v Mariboru leta 2012, v minulih letih jo je hromila epidemija. Violeta in Uroš Mencinger (na fotografiji), ki izbirata restavracije, sta jih k spomladanski akciji uspela pritegniti kar 104 iz celotne države. V tem času bo v pri njih na voljo izbrani menu za 21 evrov, najboljši smejo zaračunati še dodatek za kakovost: dva oziroma šest evrov. Devet restavracij je že razprodanih, med njimi pa ni nobene primorske. V Tednu restavracij jih sodeluje 18: Topli val in Polonka iz Kobarida, Stara gostilna iz Pirana, Tiffany in Calypso iz Nove Gorice, Gratia iz Lipice, Brič iz Dekanov, Kruh in vino iz Vipolž, Kulinarični študio in Kogo iz Kopra, Hiša Krasna iz Lokev, Istrian Bistro iz Portoroža, Gostilnica Ruj iz Dola pri Vogljah, Termika iz Ozeljana, Pri hrastu iz Kromberka, Podfarovž iz Vipave, Bistro Štorja iz Postojne in Bistro Grad Štanjel iz Štanjela. Ponudba je na ogled na spletni strani vivi.si, prek nje je mogoče tudi rezervirati mizo.


Najbolj brano