Zakaj se zbujamo ponoči?

Naša duhovna kondicija in fizično zdravje sta direktno povezana. Obstajajo pač notranji sistemi in ure, ki pomagajo regulirati naše telesne funkcije. Prav prek teh sistemov pa najlaže zaznamo, kaj nam telo želi sporočiti.

Tradicionalna kitajska medicina posebno pozornost posveča stanju energije v telesu in njenemu gibanju v določenem času dneva ali noči. Znotraj 24 ur namreč telo daje energijo različnim telesnim organom. In če se ponoči prebujate vedno ob istem času, to pomeni, da so nekatere od vaših energij blokirane ali napačno usmerjene, kar seveda ruši naravno ravnotežje in cikluse.

Povezanost ure prebujanja z organom pa ne pomeni le fizičnega neskladja, lahko gre tudi za emocionalno težavo. A karkoli že je - preberite si dognanja raziskav kitajskih zdravnikov in zdraviteljev, ki so si enaka, morda vam z njihovo razlago in upoštevanjem navodil uspe odpraviti kakšno neprijetno prebujanje.

Nujno je, da tatovom energije preprečite njihovo nočno dejavnost.

Če boste tatovom energije preprečili vstop v vaše telo in duh, se bo to vsekakor poznalo v vašem dobrem počutju čez dan.

Prebujanje med 21. in 23. uro

V tem času večina ljudi poskuša zaspati. Naš endokrini sistem se želi spraviti v ravnotežje, medtem ko upravlja s hormoni in metabolizmom. Če v tem času ne morete hitro in mirno zaspati, pomeni, da ste se ujeli v zanko “bori se ali zbeži”. Kar se vam je slabega dogajalo čez dan, ne morete spustiti ali pa ste že v strahu pred izzivi naslednjega dne. Osvobodite se tesnobnih misli in si vizualizirajte kaj, nad čimer ste navdušeni.

Prebujanje med 23. in 1. uro

Prebujanje v tem času je znamenje zamer, ki jih nosite v sebi. V 24-urnem ciklusu se namreč ravno v tej uri energija jin pretvarja v yang. Yang je seveda zelo aktivna energija, a jo mora telo shraniti za jutro, v katerega se boste prebudili in posledično močni zakoračili v nov dan. Okrepite samospoštovanje in ljubezen do sebe, naredite vse, da se boste umirili in ohranili energijo.

Prebujanje med 1. in 3. uro

Ta čas je ključen za razstrupljanje misli in telesa ter za obnavljanje. Vaša jetra izpuščajo toksine, ustvarja se nova kri … Bujenje v tem času nakazuje na jezo, negativnosti in frustracije. V kolikor se strup zažira v vašo duhovno plat, skušajo vaša jetra tudi z zbujanjem opozarjati, da bo treba probleme rešiti.

Prebujanje med 3. in 5. uro

V tem času se vam regenerirajo pljuča in se hkrati trudijo, da vam priskrbijo čim več kisika. Poskrbite, da vam je dovolj toplo, saj s tem lajšate normalno funkcioniranje pljuč in celega telesa. Če se med tretjo in peto uro prebujate redno, boste težavo najlaže rešili tako, da se naučite kakšno od pravilnih tehnik dihanja. Sicer pa težave s pljuči najpogosteje povzroči žalost, ki jo nosite v sebi.

Prebujanje med 5. in 7. uro

Vsi toksini, ki so se ponoči razgradili, zapuščajo telo. Debelo črevo je v tem času najbolj aktivno. Nekakovostna hrana ali prepozna večerja lahko povzročijo, da se v tem času sami od sebe, brez zvonjenja budilke, zbudite - v tem primeru žal utrujeni.

Neja Kralj, raziskovalka energij


Najbolj brano