Kraševci s porazom na premor

V pričakovano čvrstem obračunu so nogometaši sežanskega Tabora morali priznati premoč Muri, ki je zasluženo prišla do polnega izkupička po zaslugi dveh učinkovitih zaključkov svojih najboljših igralcev.

 Sežanci (v svetlih dresih) so na domačem igrišču znova ostali brez 
točk. Foto: Nik Orel
Sežanci (v svetlih dresih) so na domačem igrišču znova ostali brez točk. Foto: Nik Orel

SEŽANA > Čeprav Sežanci nikakor niso bili tako nebogljeni, kot bi morda kdo lahko pomislil ob končnem rezultatu, so tri točke v soboto popoldne s Krasa povsem zasluženo odpotovale v Mursko Soboto. Domačini so si sicer priigrali več podaj iz kota in se na trenutke kot mačka okoli vrele kaše sukali po robu kazenskega prostora gostov, a v odločilnih trenutkih niso premogli dovolj zbranosti, natančnosti in predvsem kakovosti, da bi zatresli Murino mrežo.

Tudi zgolj bežni poznavalci prvoligaškega dogajanja se zavedajo, da se v igri Prekmurcev vse vrti okoli Luke Bobičanca in Tomija Horvata. Prav oba vezista “čarno-bejlih” sta v drugem polčasu prevesila tehtnico na stran Mure, ki bi se znala v zadnji četrtini prvenstva vmešati v boj za tretje mesto.

“Srečanje bi se lahko odvilo tudi v našo korist, a nismo izkoristili priložnosti, ki so se nam ponudile,” je po koncu dvoboja razočarano dejal domači trener Dušan Kosić. Ob tem je imel najbrž v mislih nevarno akcijo Ndzengueja Fahda, ki se je v 17. minuti po desni strani lepo pretihotapil v petmetrski prostor gostov, a je žogo slabo zadel. Gostje na tribuni so se upravičeno jezili, ko je sredi prvega polčasa glavni sodnik Nejc Kajtazović skupaj s pomočniki ob robu igrišča in v VAR sobi spregledal, da je Zacharie Iscaye zrušil Klemna Šturma znotraj (in ne izven) kazenskega prostora.

V bojeviti tekmi polni dvobojev na sredini igrišča Kraševci nikakor niso uspeli ujeti gostov na napačni nogi, po drugi strani pa so Muraši iz minute v minuto mirneje gradili napade in potrpežljivo čakali na odločilno akcijo, ki so jo dočakali v 51. minuti. Bobičanec je ob neodločnih domačih štoperjih mirno sprejel žogo, jo še malce premaknil sem in tja ter nato tako natančno pomeril s 16 metrov, da je bil vratar Jan Koprivec povsem nemočen. “Gostovanja v Sežani zaradi specifičnega igrišča veljajo za ena izmed najtežjih v sezoni. V drugem polčasu smo zaigrali tako, kot znamo. Po vodstvu je bilo vse skupaj veliko lažje. Dobro smo nadzirali dogajanje na zelenici,” je pojasnil najnevarnejši mož gostov.

Tabor je v odgovor hitro sestavil nekaj nevarnih akcij, v katerih je bil najbližji izenačenju Dino Stančič, a je Mura že po slabe četrt ure podvojila svojo prednost, ko je lepo kombinacijo po levi strani rutinirano zaključil Tomi Horvat. Kosić je z menjavami poskušal zabeliti končnico tekme, a je bilo jasno, da bolj ali manj neizkušeni rezervisti ne morejo resneje ogroziti zmage v tej sezoni edinega slovenskega predstavnika v skupinskem delu evropskih tekmovanj. Po nizu štirih tekem brez poraza je Tabor vpisal štirinajsto ničlo v sezoni, po kateri bo premor zaradi obveznosti reprezentance vse prej kot vesel. “Seveda smo premor želeli pričakati s pozitivnim rezultatom. Po dnevu počitka bomo ponovno zavihali rokave in nadaljevali s treningi. Stanje na lestvici je še vedno povsem odprto in nadaljevanje prvenstva bo vsekakor zanimivo,” je prepričan Kosić.


Najbolj brano