Igralci so se vrnili, težave ostajajo

Po dolgotrajnem zaprtju zaradi covida-19 so se Hitovi gostje vrnili in poslovanje je, kot pravijo v upravi družbe, stabilno in v skladu z načrtovanim. Zaposlenim v podjetju pa se obetajo spremembe, zunanje in notranje. Poslanci bodo danes znova obravnavali predlog novele zakona o igrah na srečo, ki prinaša tudi ukinitev licenc za delo v igralnicah, kar hitovce najbolj moti. To namreč pomeni, da bo lahko delo v igralnici opravljal kdorkoli, brez ustreznega usposabljanja, s tem pa bi se znižal standard storitev. Predvsem pa bi bilo mogoče take zaposlene (s tem pa tudi obstoječe) manj plačati, jih bolj izkoriščati, da delajo tudi izven dogovorjenih rokov in urnikov, in podobno, opozarjajo zaposleni v Hitu.

Druga “zunanja” sprememba, ki visi nad glavami zaposlenih v Hitu, je umik države iz lastništva oziroma drugačni pogoji za pridobitev koncesij, ki niso več vezani na sedež podjetja v Sloveniji, kar odpira vrata tujim investitorjem v nakup ali solastništvo v Hitu. Kdor bi nekaj vložil, bi šel v to zagotovo s ciljem, da še več iztrži. Najverjetneje bi to dosegel tudi s še hujšim privijanjem delavcev. Ti se že zdaj, kot pravijo, soočajo z vse večjimi pritiski aktualne uprave, v kateri na očitke odgovarjajo, da se morajo prilagajati spremembam na trgu, če naj podjetje preživi in še naprej posluje.

Podjetje je s številnimi dobavitelji, ki so odvisni od njega, tako močno vpeto v lokalno okolje, da bi to zelo občutilo kakršnokoli bolj drastično spremembo na slabše.

Hit je v preteklosti, ko se je soočal tudi z veliko zadolženostjo zaradi nekaterih zgrešenih potez in naložb, nekoliko zaspal in zamudil marsikatero priložnost. S pravočasnim in bolj ambicioznim vstopom na trg spletnega igralništva, na primer, bi bil lahko danes eden glavnih igralcev v tem svetu. Poskus s Pečečnikovo Pulse Areno v Perli, s katero so skušali privabili mlade, je bil strel v prazno. Med gosti še naprej prevladujejo starejši. Tudi zaposleni so vse starejši. In ker se še spominjajo obdobja, ko so imeli vsega dovolj in celo preveč, ko je plača znašala petkratnik tiste v katerem od lokalnih podjetij (danes pa je niti ne dosega) in ko so padale mastne napitnine, se težko sprijaznijo z rezi, omejitvami, racionalizacijo poslovanja, ki prihaja od znotraj, iz vodstva.

Upati je na tehten premislek pri sprejemanju novele zakonodaje in pameten kompromis med upravo in sindikati oziroma zaposlenimi. Podjetje je namreč s skoraj 1600 zaposlenimi in številnimi dobavitelji, ki so odvisni od njega, tako močno vpeto v lokalno okolje, da bi to zelo občutilo kakršnokoli bolj drastično spremembo na slabše. Spremembe na boljše pa so seveda vedno zaželene.


Preberite še


Najbolj brano