Staro železje je bilo pretežko

Ker je voznik na slovenskem priklopniku prevažal pretežak tovor, je pred dnevi na mejni prehod Starod pripeljalo posebno dvigalo, s katerim so tovor preložili na primerno vozilo. Prevoznik ga je moral tudi ustrezno označiti kot izredni prevoz.

 Staro železje  (del ladijskega  motorja)  so morali  preložiti  na  drugo  tovorno  vozilo. Foto: PU Koper
Staro železje (del ladijskega motorja) so morali preložiti na drugo tovorno vozilo. Foto: PU Koper

STAROD > Na mejnem prehodu Starod so sredi minulega tedna vozniki opazovali neobičajno prekladanje tovora. Ko je minulo sredo malo pred 18. uro na mejni prehod pripeljal 30-letni voznik tovornega vozila s polpriklopnikom slovenske registracije, je policistka pri opravljanju mejne kontrole in preverjanju pogojev za vožnjo posumila, da je vozilo preveč obremenjeno in odredila tehtanje.

“Tehtnica za tovorna vozila je sum policistke potrdila, saj je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil tovorno vozilo, na katerem je bila največja dovoljena masa 40 ton prekoračena kar za 16 odstotkov oziroma za 6,2 tone,” je ugotovitve policistov povzela Anita Leskovec, tiskovna predstavnica koprske policije. Vozniku so izdali plačilni nalog, proti slovenskemu podjetju pa je prekrškovni organ uvedel postopek.

Vozilo so policisti začasno izločili iz prometa, dokler prevoznik ni odpravil razlogov, ki so botrovali takšnemu ukrepu. Tovor - šlo je za staro železje - je moral pretovoriti na vozilo z dovolj visoko nosilnostjo, prav tako je moral priskrbeti dovoljenje za izredni prevoz na javni cesti.

Policisti s postaje mejne policije Starod so letos 55 voznikov oglobili, ker so vozili preobremenjena vozila. Na vstopu državo so 118 voznikov vrnili na Hrvaško, ker niso izpolnjevali pogojev za vožnjo po glavni cesti G1-7 med Starodom in Kozino. Po tej cesti je s signalizacijo promet tovornih vozil nad 7,5 tone prepovedan, razen če ne opravljajo voženj v lokalnem prometu. 28 voznikom so zaradi te kršitve oglobili.


Najbolj brano