Končno so vodstvo zdržali do konca tekme

Zadnja današnja tekma 26. kroga prve nogometne lige je nogometašem Kopra prinesla težko pričakovano zmago proti Radomljam, ki so jo čakali skoraj mesec dni in jih je vsaj za 24 ur ponovno dvignila do drugega mesta.

Marko Đira
Marko Đira 

DOMŽALE > V lovu na vodilni dvojec iz Ljubljane in Maribora je za Koprčane danes v Domžalah igrala le zmaga. Domača obramba je bila na resni preizkušnji že v peti minuti, ko sta proti vratarju Emilu Veliću sprožila Lamin Colley in Maks Barišić, a se začetni rezultat ni spremenil. Gostujočo ofenzivo je za nekaj minut prekinil medsebojni trk vezistov Jonathana Mumbuja in Marka Đire, ki sta se po daljši prekinitvi zasilno zakrpana vrnila na zelenico.

Navdahnjeni Colley je v nadaljevanju prvega polčasa ustrahoval Radomljane, ki so ob zgoščenem prvenstvenem ritmu temeljito prevetrili udarno enajsterico in pričakovano zgolj čakali na napake gostujoče zvezne vrste, v kateri se je kapetan Ivica Guberac ob dobri zaledni podpori večkrat pomaknil povsem v napadalno vrsto.

Kalcer Radomlje : Koper 0:1 (0:0)

Športni park Domžale, gledalcev 300 sodnik: Sagrković (Vrhnika) 6. Strelec Đira v 44. minuti Radomlje: Velić 5,5, Blaić 5,5 (od 46. Zabukovnik 6), Kregar 5 (od 46. Guzina 6), Nuhanović 6, Pogačar 6, Zulić 6 (od 66. Mrkonjić 6,5), Mišić 5,5, Čalušić 6, Guček 6, Prohouly 5 (od 46. Šarić 6,5), Bumbu 5,5 (od 73. Cerar 6). Trener: Nermin Bašić. Koper: Golubović 7, Bručić 6,5, Novoselec 6,5, Rajčević 6, Palčič 6,5 (od 85. Jašaragić -), Guberac 6,5, Đira 7,5 (od 65. Vešner Tičić 6), Jelić Balta 7 (od 85. Krajinović -), Parris 6,5, Barišić 6,5 (od 90. Bešir -), Colley 7 (od 65. Osuji 6). Trener: Zoran Zeljković. Rumeni kartoni: Kregar, Prohouly; Krajinović.

V 30. minuti je le nekaj centimetrov od zadetka delilo Điro, ki je poskusil z roba kazenskega prostora, osem minut kasneje pa je Velića v atraktivno parado prisilil še Ivan Borna Jelić Balta.

Ko je že kazalo na to, da Koprčani ne bodo uspeli nadgraditi solidnega prvega polčasa, je v 44. minuti z dobrih 20. metrov še enkrat sprožil “ranjenec” Đira in s “polvolejem” presenetil Velića. Le malo je manjkalo, da bi gostje v sodnikovem dodatku podvojili vodstvo, a se je Barišić nekajkrat preveč zaigral.

Radomljani so v nadaljevanje tekme vstopili s prvima strelcema Ivanom Šarićem in Gedeonom Guzino, ki sta ob spodbudi glasne navijaške skupine Mlinarji pošteno zaposlila Ivana Novoselca in Aleksandra Rajčevića.

V 58. minuti je Šarić s strelom z glavo ogrel dlani gostujočega vratarja Adnana Golubovića in napovedal, da gostom v Domžalah ne bo nič podarjenega.

Še pred menjavo z Bede Osujijem je Colley ob eni redkih nevarnih akcij ekipe trenerja Zorana Zeljkovića v prvih 20. minutah drugega polčasa poslal žogo malo nad prečnika. Domačini so v zadnje četrt ure s svežimi močmi stopnjevali pritisk, v glave Koprčanov pa so se v teh trenutkih zagotovo prikradle misli na zapravljene točke v končnicah gostovanj v Stožicah in Sežani.

V petminutnem sodnikovem podaljšku so se Radomlje utaborile pred Golubovićevimi vrati, a so tokrat kanarčki vendarle zmogli dovolj zbranosti in taktične discipline za zasluženo zmago, po kateri bodo zagotovo z (začasnega) drugega mesta z zanimanjem pospremili četrtkovi gostovanji Olimpije pri Muri ter Maribora pri Aluminiju.


Najbolj brano